ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πρόγραμμα συνεργασίας των υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου συμφωνήθηκε να υπογραφεί μεταξύ του Κυριάκου Πιερρακάκη και της Κύπριας ομολόγου του Αθηνάς Μιχαηλίδου.
Στο εν λόγω πρόγραμμα δεσπόζουν οι συνεργασίες μεταξύ πανεπιστημίων των δύο χωρών και οι ανταλλαγές καλών πρακτικών και εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα εισαγωγής των νεων τεχνολογιών στην τριτοβάθμια εκπαιδευση.
Σχετικά ο ΥΠΑΙΘΑ Κυρ. Πιερρακάκης έγραψε:
“Παρουσία του Πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης – Nikos Christodoulides συνεδρίασε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου. Στην ολομέλεια και κατά τις διμερείς συναντήσεις ομολόγων Υπουργών τέθηκαν θέματα για την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας μας.
Στο πλαίσιο αυτό, είχα τη χαρά να συναντηθώ με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ. Athena Michaelidou και να συζητήσουμε για θέματα που απορρέουν από τις υφιστάμενες συνεργασίες, την προοπτική ενίσχυσής τους καθώς και προτάσεις για νέες.
Συμφωνήσαμε μεταξύ άλλων την υπογραφή του Προγράμματος Συνεργασίας στον Τομέα της Παιδείας πριν από το τέλος του 2023, μέσα από το οποίο, μεταξύ άλλων, θα ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων.
Επιπλέον, συναποφασίστηκε η ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα εισαγωγής νέων τεχνολογιών και ψηφιακών δεξιοτήτων στα αναλυτικά προγράμματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κοινή προτεραιότητα επίσης αποτελεί, η περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και του Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε θέματα καταπολέμησης του σχολικού εκφοβισμού και αντιρατσιστικής εκπαίδευσης.
Τέλος, η εμβάθυνση της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου σε θέματα διαθρησκευτικού διαλόγου, αλληλοσεβασμού και καταπολέμησης της μισαλλοδοξίας και των προκαταλήψεων, αποτελεί έναν ακόμα άξονα πάνω στον οποίο θα εργαστούμε από κοινού”.
Διαβάστε επίσης:
Μπελέρης: «Στόχος τους είναι να μην αναλάβω καθήκοντα δημάρχου»
Ευρωπαϊκή Ενωση: Ηπιο ρυθμιστικό πλαίσιο για την Airbnb
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Τραμπ απορρίπτει διαμεσολαβήσεις για τον τερματισμό του πολέμου με το Ιράν – Ζητά από τις χώρες να στείλουν πολεμικά πλοία για το «άνοιγμα» των Στενών του Ορμούζ
- Θεοδωρικάκος στο συνέδριο του BHCCI: «Το διμερές εμπόριο είναι στα 5,4 δισ. ευρώ»
- Κικίλιας: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου»
- Αραγτσί: «Θα επιτεθούμε σε εγκαταστάσεις αμερικανικών εταιρειών στην περιοχή αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές υποδομές του Ιράν»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.