ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα μέτρα, μετά το καθολικό lockdown, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, με στόχο να αναχαιτιστεί η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από αύριο, Παρασκευή, η κυκλοφορία μεταξύ 21.00 – 05.00 απαγορεύεται καθολικά, με μοναδική εξαίρεση τις περιπτώσεις μετακίνησης για εργασία ή για λόγους υγείας.
Με την εφαρμογή των νέων μέτρων για το lockdown από αύριο, με πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας, η κυβέρνηση ελπίζει πως θα καταφέρει να περιορίσει την πανδημία και παράλληλα θα συμμορφωθούν και όσοι απειθαρχούν στην καραντίνα.
Ωστόσο, όπως αποκάλυψε χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ήδη εξετάζονται και άλλα μέτρα, τα οποία, αν κριθεί πως δεν αποδώσουν αυτά που μπαίνουν σε ισχύ από αύριο, ίσως χρειαστεί να ενεργοποιηθούν.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας το χρονικό διάστημα 21:00 – 05:00, εξετάζονται επιπλέον μέτρα τα οποία θα είναι τα εξής:
-Περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεων
-Περιορισμός λειτουργίας σχολείων
-Περιορισμός λειτουργείας επαγγελματικών δραστηριοτήτων που λειτουργούν ακόμη
«Θέλουμε να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος», επισήμανε χθες ο κ. Πέτσας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown. «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επέκταση των μέτρων και τον Δεκέμβριο, αλλά, αν τηρήσουμε τα μέτρα, αυτό δεν θα είναι απαραίτητο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην κατάσταση με τις ΜΕΘ όπου τα νοσοκομεία πιέζονται, σημειώνοντας πως, για να ελεγχθεί η κατάσταση, θα πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία.
«Το πρόβλημα με την πανδημία είναι ότι είναι πολύ εύκολο από ένα μικρό κυματισμό να περάσεις σε ένα μεγάλο κύμα, που μπορεί να γίνει τσουνάμι. Όσες κλίνες ΜΕΘ και να έχει ένα σύστημα, ποτέ δεν θα είναι αρκετές αν δεν ελέγξεις την πανδημία», είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε ακόμη:
Αντισώματα κορονοϊού προϋπάρχουν σε μη μολυσμένα άτομα – Γιατί συμβαίνει αυτό
Κορονοϊός: Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Το εφιαλτικό «σενάριο» για την Αττική
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ για Ισραήλ: «Δεν είχε νόημα η σημερινή επίθεση στον Λίβανο»
- Γάζα: Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς και πυρά των Ισραηλινών
- J.P. Morgan και BofA ανεβάζουν τον πήχη για ΔΕΗ και Metlen – Οι τιμές στόχοι και οι νέοι μοχλοί ανάπτυξης
- Εξάρχεια: Γνωστός στις τουρκικές αρχές ο 25χρονος που εκτελέστηκε
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.