• Πολιτική

    Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή – Αυστηρότεροι οι έλεγχοι στην Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom
    Στέλιος Πέτσας: Συζητάμε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις δημόσιες υπηρεσίες

    Στέλιος Πέτσας: Συζητάμε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις δημόσιες υπηρεσίες


    Σε κλείσιμο των χερσαίων συνόρων στην Κρυσταλλοπηγή και εντατικοποίηση των ελέγχων στη Βόρεια Ελλάδα προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να αποτρέψει την μετάδοση του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

    Αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης, είπε ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να είναι υψηλός και πρόσθεσε ότι ενισχύονται οι ελεγκτικές μονάδες στην Βόρεια Ελλάδα. Επίσης, είπε ότι θα γίνονται περισσότεροι έλεγχοι στους χώρους εργασίας και στους δρόμους.

    Αναλυτικότερα, ανακοίνωσε ότι κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα, ενώ από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα.

    Επίσης, όσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών, θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους φυσικά με βάση το PLF που θα έχει υποβληθεί.

    Στην Βόρεια Ελλάδα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων: «Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός στην περιοχή. Γι’ αυτό το λόγο ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών όσο και στους χώρους εργασίας» είπε.

    «Η κατάσταση στην χώρα μας παραμένει κρίσιμη. Τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες.

    » Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρή συμπεριφορά απ’ ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown. Η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα λαμβάνει πρόσθετα μέτρα».

    «Κανένας λόγο καραντίνας για τον πρωθυπουργό»

    Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει λόγος προληπτικής καραντίνας για τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι όλα τα τεστ του κ. Μητσοτάκη, μετά την συνάντηση του το περασμένο Σάββατο με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος διαγνώστηκε με κορονοϊό, είναι αρνητικά.

    «Η κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    «Όπως ξέρετε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον αρχιεπίσκοπο. Είχαν προηγηθεί τεστ κορονοϊού, τα οποία ήταν αρνητικά και για τον πρωθυπουργό και για τον αρχιεπίσκοπο. Ο πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα ΗΑΕ. Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας».

    Δε υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι, απάντησε ο κ. Πέτσας όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα έκτακτο επίδομα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να επιβραβεύσει την προσφορά τους.

    Αν έχουμε αποκλιμάκωση επιδημιολογικού φορτίου, τότε θα τηρηθεί ο σχεδιασμός που υπάρχει για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, αν όχι τότε θα επαναξιολογήσουμε.

    Έκτακτο επίδομα σε 482.335 δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

    Σε καλό δρόμο και το εμβόλιο Οξφόρδης- AstraZeneca: Θετικά τα ευρήματα από τις τελικές δοκιμές

    Χρήστος Σταϊκούρας: Το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστεί και το 2021



    ΣΧΟΛΙΑ