• Πολιτική

    Πέτσας για το μπάρμπεκιου στα Διαβατά: Άστοχο ό,τι ρίχνει λάδι στη φωτιά

    • NewsRoom
    πέτσας petsas

    Στέλιος Πέτσας


    Να ρίξει τους τόνους, μετά τον σάλο που ξέσπασε από την κίνηση ομάδας να διοργανώσει μπάρμπεκιου έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

    Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε «άστοχο οτιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά», για να διευκρινίσει ότι «αφορά και τις δύο πλευρές».

    Έκανε, παράλληλα, έκκληση να αντιμετωπιστεί «με νηφαλιότητα το πρόβλημα».

    Όσο αφορά την ίδια την εκδήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «οποιοσδήποτε Έλληνας μπορεί να κάνει αυτό που θέλει στα πλαίσια του Συντάγματος και της νομιμότητας».

    Το θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα χθες το βράδυ, όταν σε επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης χαρακτήρισε σαδισμό και κτηνωδία την κίνηση πολιτών να διοργανώνουν μπάρμπεκιου με χοιρινό, καταναλώνοντας αλκοόλ, δίπλα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

    Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με παρέμβαση στη συζήτηση για την τροποποίηση των Ποινικών Κωδίκων ζήτησε μάλιστα να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για όσους καταφεύγουν στη συγκεκριμένη πρακτική, τονίζοντας ότι τέτοια περιστατικά αποτελούν ντροπή για κάθε δημοκρατικό Έλληνα πολίτη και για κάθε άνθρωπο.

    Ο κ. Γιαννούλης ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να μάθει αν υπάρχει πρόνοια να αντιμετωπιστούν ανάλογα περιστατικά με ποινές, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κυρανάκη που υποστήριξε ότι δεν μπορούν να περιορίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

    Έντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση που έκανε λόγο για «συντονισμένη επίθεση». «Αποπροσανατολισμός μέσω fake news από το μείζον: τις απροκάλυπτα ξενοφοβικές αντιλήψεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που χαϊδεύουν ακροδεξιές αντιδράσεις και αντανακλαστικά» σημείωσε ο κ. Χαρίτσης που σε ανάρτησή του παρέθεσε και την αφίσα της διαμαρτυρίας που πυροδότησε όλο το θέμα.



    ΣΧΟΛΙΑ