ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Είναι σαφές ότι η πρόθεση μας είναι να έχουμε ένα Πάσχα πιο κανονικό από το περσινό, αλλά όχι όπως το προπέρσινο» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Όπως εξήγησε ο Στέλιος Πέτσας, ο στόχος είναι να απελευθερωθούν και οι μετακινήσεις ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες που θα επιτραπούν και πάλι.
Ως προς το πότε θα γίνει αυτό όμως, δεν υπάρχει σαφής απάντηση, αφού όλα εξαρτώνται από την απρόβλεπτη πορεία της πανδημίας.
«Κρατούμε ότι πέφτει ο δείκτης μεταδοτικότητας, αν πάμε όπως είμαστε αυτή την εβδομάδα, τότε είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι», είπε. Απαντώντας σε σχόλιο για την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία λόγω του ρεκόρ των διασωληνωμένων τόνισε πως «η πίεση θα συνεχίσει να αυξάνει λόγω των κρουσμάτων των προηγούμενων ημερών, αφού δυστυχώς υπάρχει χρονοκαθυστέρηση».
Ως προς τις διαδημοτικές μετακινήσεις σημείωσε πως έχουν γίνει πολύ πιο εύκολες, λόγω του ανοίγματος της αγοράς και δεν απέκλεισε σταδιακό άνοιγμα περεταίρω δραστηριοτήτων από την επόμενη εβδομάδα.
Ερωτηθείς για το αν θα απελευθερωθεί πλήρως η αγορά, αν τα ψώνια θα γίνονται δηλαδή χωρίς click away αλλά με φυσική παρουσία, απάντησε ότι αυτό θα αποφασιστεί την Παρασκευή.
Self test σε εργαζόμενους
«Προχωρούν πολύ γρήγορα στα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Πολιτικής για τη διάθεση τεστ και σε άλλες εργασιακές ομάδες», απάντησε κληθείς να εκτιμήσει την πορεία όσων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα και εκτίμησε πως «σιγά σιγά θα είμαστε έτοιμοι για επέκταση και σε άλλες εργασιακές ομάδες».
«Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για το θέμα της υποχρεωτικότητας, εξαρτάται από τον αριθμό των τεστ και την πρόσβαση στον ΑΜΚΑ», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.
Στο ερώτημα για άνοιγμα της εστίασης, χαρακτήρισε «ξεκάθαρο» ότι η κυβέρνηση το μελετά και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί από το υπουργείο Εσωτερικών μέσω της τροπολογίας που κατατέθηκε και προβλέπει περισσότερο εξωτερικό χώρο για τραπεζοκαθίσματα έως το τέλος Οκτωβρίου 2021, για όλη δηλαδή τη σεζόν.
Σχετικά με το αν θα μπορεί κανείς να μετακινηθεί σε προορισμό που έχει σπίτι ή σε κάποιον τουριστικό, αν επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, είπε πως δεν είναι σε θέση να απαντήσει.
Τόνισε όμως ότι, «επειδή πλησιάζει η 14η Μαΐου -ημέρα ανοίγματος του Τουρισμού- είναι δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες πολίτες».
«Έχουμε προσπαθήσει να βρούμε λύσεις όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τους Ευρωπαίους», είπε για το διαβατήριο εμβολιασμού.
Σοβαρά σφάλματα τα πισωγυρίσματα στα εμβόλια
Ο Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε «σοβαρά σφάλματα τα πισωγυρίσματα, όταν έχει δοθεί άδεια για ένα εμβόλιο» και συμπλήρωσε πως αντιλαμβάνεται τις προσωρινές παύσεις, λόγω κάποιας πολύ σπάνιας παρενέργειας, όμως συνέστησε «να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί όσο αφορά τέτοιου είδους διακοπές».
«Όσο αφορά στην Ελλάδα ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εμβολιασμού», ανέφερε.
«Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε όσο χρειάζεται», απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την οικονομική στήριξη επαγγελματιών που πλήττονται από την πανδημία.
«Είχαμε συνεργασία με το Δήμο για να ελέγξουμε τέτοιες κοινωνικές ομάδες, με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ να κάνουν ελέγχους», απάντησε σε σχόλιο για το αν οι μετανάστες που ζουν σε άθλιες συνθήκες στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να αποτελούν «υγειονομικές βόμβες» και τόνισε πως, «δεν υπάρχει κανένας λόγος να στοχοποιούμε κανέναν».
«Το πρώτο μέλημα είναι η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο», τόνισε ερωτηθείς για το αν θα συνεχιστούν οι άδειες ειδικού σκοπού. «Εμείς για όσο διάστημα χρειαστεί, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ιδιωτικούς και δημόσιους υπάλληλους», κατέληξε.
Διαβάστε ακόμη:
Κορονοϊός: Τι γνωρίζουμε για τις θρομβώσεις που πιθανώς σχετίζονται με μερικά εμβόλια
Γιατί άλλαξε το ραντεβού Δένδια με Τσαβούσογλου – Πώς η Ουκρανία μεταβάλλει την ατζέντα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζαχαράκη στην Κύπρο: «Η Ελλάδα επενδύει ήδη συστηματικά στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών»
- Τούρκοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα για να ψωνίσουν από τα σούπερ μάρκετ σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ
- Μητσοτάκης για Κάθετο Διάδρομο: «Η στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ ήδη προσφέρει αξιόπιστα αποτελέσματα»
- Μαρινάκης για «Βιολάντα»: Θέμα με τον Παπαστεργίου δεν υπάρχει – Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε να συνδέσει το όνομά του με τη τραγωδία (Βίντεο)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.