• Πολιτική

    Πέτσας: Αποσύρονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο

    • NewsRoom


    Στην απόφαση να αποσυρθούν οι επιπρόσθετες δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση που επικρατεί στα νησιά, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

    Για την απόφαση μίλησε στον Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μεταξύ άλλων έδωσε τα συγχαρητήριά του στους άνδρες των ΜΑΤ καθώς παρά τις επιθέσεις που δέχθηκαν από τους διαδηλωτές, αντέδρασαν με ψυχραιμία: «Να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις, γιατί έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν πλέον λόγο να παραμένουν εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της αστυνομίας που ήταν ενίσχυση θα αποσυρθούν και κάποιες θα παραμείνουν, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε και τα νησιά χωρίς αστυνομική προστασία, ειδικά σε αυτή την εποχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμα μια «πυροσβεστική» παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι. Έτσι, την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και του δημάρχους τριών νησιών που θα κατασκευαστούν κλειστές δομές σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση των τελευταίων ημερών.



    ΣΧΟΛΙΑ