ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη πριν από λίγο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), λαμβάνοντας το 91% των ψήφων στο συνέδριο που πραγματοποιείται στην Στουτγάρδη.
Επί συνόλου 1.001 συνέδρων, καταμετρήθηκαν 963 έγκυρες ψήφοι, εκ των οποίων 878 ήταν υπέρ του κ. Μερτς και τις αποχές να φθάνουν τις 14. Στην πρώτη του εκλογή στην ηγεσία του κόμματος, το 2022, ο κ. Μερτς είχε λάβει το 95% των ψήφων, ενώ το 2024 είχε επανεκλεγεί με 89,8%. Ο καγκελάριος ευχαρίστησε τους συνέδρους του κόμματός του για την “τεράστια εμπιστοσύνη” τους και προσέφερε την ανθοδέσμη που έλαβε στην σύζυγό του, Σάρλοτ.
Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση δύο ωρών και στη συνέχεια διεκόπη εξαιτίας τεχνικού προβλήματος, ενώ τελικά οι σύνεδροι ψήφισαν με χαρτί και στυλό και όχι ψηφιακά, όπως είχε προγραμματιστεί. Στο μεταξύ διεξάγεται η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών του προεδρείου και της ομοσπονδιακής εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος.
Διαβάστε επίσης
Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε νέο παγκόσμιο δασμό 10% μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου (live)
Δασμοί Τραμπ: Ποια προϊόντα δεν καλύπτονται από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Capital Clean Energy Carriers: Σχεδόν 7.000 ιδιώτες επενδυτές συμμετείχαν στη δημόσια προσφορά του ομολόγου των 250 εκατ. ευρώ
- Μπέσεντ: Τα έσοδα από τους δασμούς θα παραμείνουν «ουσιαστικά αμετάβλητα» το 2026
- Στην Ιταλία νοσηλεύεται ο πρωθυπουργός της δυτικής Λιβύης
- ΗΠΑ: Διαπραγματεύσεις με την Ινδία για αγορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.