• Πολιτική

    Πετρέλαιο: Ανάσα για Brent και WTI μετά τις κινήσεις για βοήθεια στις τράπεζες

    • NewsRoom
    γεώτρηση πετρελαίου


    Ανοδικά έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς η αγορά βρήκε στήριξη στις κινήσεις για την στήριξη των προβληματικών τραπεζών First Republic και Credis Suisse.

    Οι τιμές του αργού βρήκαν υποστήριξη καθώς οι αμερικανικές μετοχές ενισχύθηκαν μετά από αναφορές ότι αρκετές μεγάλες τράπεζες εργάζονταν σε ένα πακέτο διάσωσης για την προβληματική τράπεζα First Republic Bank. Νωρίτερα, η Credit Suisse δήλωσε ότι θα αξιοποιήσει ένα σωσίβιο 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας και θα ξεκινήσει μια προσπάθεια εξαγοράς χρέους.

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε την Πέμπτη με το σχέδιό της να επιτύχει άλλη μια αύξηση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα, αλλά είπε ότι οι μελλοντικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τα εισερχόμενα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά δεδομένα.

    Το πετρέλαιο είχε πιεστεί στις πρόσφατες συνεδριάσεις καθώς τα τραπεζικά δεινά ενίσχυσαν τις ανησυχίες για μια πιθανή ύφεση, την ώρα υπήρχαν ενδείξεις πως η ζήτηση παραμένει προβληματική στις αρχές του έτους.

    Σε αυτό το κλίμα, το West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου σημείωσε άνοδο 74 σεντς, ή 1,1%, φθάνοντας στα 68,35 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μια μέρα μετά το χαμηλότερο κλείσιμο για συμβόλαιο πρώτου μήνα από τις 3 Δεκεμβρίου 2021 την Τετάρτη.

    Αντίστοιχα το Brent Μαΐου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, σημείωσε άνοδο 1,01 δολ. ή 1,4%, φθάνοντας στα 74,70 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, αφού έκλεισε την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Δεκεμβρίου 2021.

    Διαβάστε επίσης

    First Republic: Ομάδα τραπεζών συζητά να τοποθετήσουν κεφάλαια 30 δισ. δολάρια ως ένδειξη εμπιστοσύνης – Ράλι στη Wall Street

    Χρυσός: Πτώση μετά τα υψηλά 6 εβδομάδων μετά την προσπάθεια διάσωσης της First Republic

    Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ- Στο 1,19% ο Stoxx 600, στο +19% η Credit Suisse



    ΣΧΟΛΙΑ