• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Πτώση μετά τα υψηλά 6 εβδομάδων μετά την προσπάθεια διάσωσης της First Republic

    χρυσός


    Με απώλειες έκλεισαν οι τιμές του χρυσού, υποχωρώντας από τα υψηλά 6 εβδομάδων, καθώς μια ομάδα τραπεζών των ΗΠΑ επιχειρεί να διασώσει την  προβληματική First Republic Bank, ενώ η Κεντρική (Εθνική) Τράπεζα της Ελβετίας προσφέρει χείρα βοηθείας στην Credit Suisse.

    Οι τιμές του χρυσού είχαν σημειώσει ισχυρή άνοδο τις περασμένες ημέρες καθώς το κίτρινο μέταλλο επωφελήθηκε από τις ανησυχίες για τη σταθερότητα των τραπεζικών συστημάτων των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

    «Η κερδοσκοπία ξεκίνησε για τον χρυσό καθώς η τραπεζική αναταραχή αμβλύνθηκε αφού η JPMorgan, η Morgan Stanley και άλλες μεγάλες τράπεζες φέρεται να εξετάζουν πιθανή συμφωνία με την First Republic Bank», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

    Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έκλεισε με απώλειες 8,30 δολάρια ή -0,4%,  για να διαμορφωθεί στα 1.923 δολάρια ανά ουγγιά.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Μαΐου υποχώρησε κατά 19 σεντς, ή -0,9%, στα 21,69 δολάρια ανά ουγγιά.

    Το παλλάδιο Ιουνίου υποχώρησε κατά 35,50 δολάρια ή -2,5%, για να διαμορφωθεί στα 1.409,30 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Ιουλίου υποχώρησε κατά 6,80 δολάρια ή -0,7%, στα 977,10 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τέλος, ο χαλκός Μαΐου έκλεισε με απώλειες 2 σεντς, ή -0,6%, για να διαμορφωθεί  στα 3,87 δολάρια ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης

    First Republic: Ομάδα τραπεζών συζητά να τοποθετήσουν κεφάλαια 30 δισ. δολάρια ως ένδειξη εμπιστοσύνης – Ράλι στη Wall Street



    ΣΧΟΛΙΑ