• Πολιτική

    Πελώνη για σχολεία: «Έδειξε» άνοιγμα στις 12 Απριλίου με self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς – Σήμερα σύσκεψη για εστίαση

    • NewsRoom

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη (ΑΠΕ)


    Από την επόμενη εβδομάδα θα διατίθενται τα self test από τα φαρμακεία, τα οποία θα προμηθεύονται κατά προτεραιότητα μαθητές και εκπαιδευτικοί, ανακοίνωσε η η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Επανέλαβε ότι τα self test αποτελούν βασικό εργαλείο για το άνοιγμα των σχολείων και τόνισε ότι αύριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το συνολικό σχέδιο. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι μαθητές ορισμένων τάξεων στα σχολεία στις 12 Απριλίου, με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ.

    Επίσης, προανήγγειλε ευρεία σύσκεψη του πρωθυπουργού σήμερα στις 4 για την εστίαση με τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, τους υφυπουργούς στον πρωθυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο και Άκη Σκέρτσο, τον γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργο Καββαθά και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

    Μετά το τέλος της σύσκεψης θα γίνουν ανακοινώσεις.

    Για την αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη η κ. Πελώνη σχολίασε «δεν θα ανεχτούμε καμία κατάχρηση σε περιπτώσεις που δεν χρήζουν αστυνομικής φύλαξης» και παρέπεμψε στο αρμόδιο υπουργείο.

    Ερωτηθείσα σχετικά με την παρουσία του Γιώργου Γεραπετρίτη στις δύο τελευταίες συνεδρίασεις της επιτροπής, είπε ότι παρουσίασε ένα πλαίσιο, μια  εισήγηση για τις βαλβίδες αποσυμπίεσης και κατόπιν η επιτροπή συνεδρίασε χωρίς την παρουσία του.

    Η κ. Πελώνη ξεκίνησε την ενημέρωση αναφερόμενη στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης που παρουσιάστηκε χθες από τον πρωθυπουργό.

    Σημείωσε ότι το σχέδιο αφορά στην αξιοποίηση 32 δισ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να κινητοποιήσουν επιπλέον κεφάλαια 25 δισ. ευρώ, μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες στα επόμενα έξι χρόνια και φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 νέες θέσεις εργασίας.

    Περιλαμβάνει 170 έργα επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, είναι αναπτυξιακό και κοινωνικό, αλλάζει το υπόδειγμα της οικονομίας μετατρέποντάς την σε εξωστρεφή και ανταγωνιστική, σημείωσε η κ. Πελώνη.

    Αναφορικά με την πανδημία είπε ότι συνεχίζεται η εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του ΕΣΥ ειδικά στην Αττική. «Στο πλαίσιο αυτό το Γενικό Νοσοκομείο του Θριασίου μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid. Στόχος είναι να διαθέτει από την Τετάρτη 7 Απριλίου 130 απλές κλίνες covid και 33 Μ.Ε.Θ. covid. Και σταδιακά να αναπτύξει έως και 180 κλίνες covid. Επιπλέον, δημιουργούνται 51 καινούργιες Μ.Ε.Θ. στα νοσοκομεία ‘Γεννηματάς’, ‘Ευαγγελισμός’, ‘Λαϊκό’, ‘Ιπποκράτειο’, ‘Ελπίς’ και ‘Κωνσταντοπούλειο’».

    Αναφορικά με τους εμβολιασμούς η κ. Πελώνη είπε πως «μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί περίπου 1.700.000 συμπολίτες μας από τους οποίους πάνω από 607 χιλιάδες και με τις δύο δόσεις.

    Από σήμερα, 1η Απριλίου, μπαίνουν σε λειτουργία άλλα δύο mega εμβολιαστικά κέντρα: ένα στο Στάδιο Ξιφασκίας του Ελληνικού και ένα στο Εκθεσιακό Κέντρο στο Περιστέρι και ο εμβολιαστικός μηχανισμός ενισχύεται με 272 εμβολιαστικά κέντρα. Έτσι ο αριθμός των εμβολιαστικών κέντρων ανέρχεται πλέον σε 1.073, δηλαδή 55 περισσότερα από τον αρχικό αριθμό 1.018 που είχε ανακοινωθεί το Νοέμβριο.

    Αύριο Παρασκευή, 2 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα στην οποία μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικίας 65-69. Εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί και ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί -τουλάχιστον με μια δόση- όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, καθώς και οι ευπαθείς ομάδες».

    Διαβάστε ακόμη:

    Τροπολογία: Υποχρεωτικά τεστ για κορονοϊό – Κυρώσεις στους παραβάτες

    Τα «μυστικά» του Ταμείου Ανάκαμψης



    ΣΧΟΛΙΑ