Πολιτική

Παύλος Πολάκης: Το δάνειο το πήρα γιατί ζορίζομαι, το σύστημα των ΜΜΕ με έχει απέναντι

  • NewsRoom
Πολάκης ΣΥΡΙΖΑ

Παύλος Πολάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


Νέα επίθεση στα ΜΜΕ που έθεσαν ερωτήματα σχετικά το καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ που έλαβε από την Attica Bank, εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Documento.

«Το σύστημα που ταϊστηκε χοντρά από το ΚΕΕΛΠΝΟ όλα τα προηγούμενα χρόνια και εξαιτίας του οποίου διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα μέσα από τα ΜΜΕ με έχει απέναντι», ανέφερε ο Παύλος  Πολάκης.  «Εγώ γι’ αυτό το δάνειο έβαλα υποθήκη το σπίτι μου, αλλά αυτοί έβαλαν υποθήκη τα σπίτια όλων των Ελλήνων και οδήγησαν τις τράπεζες σε ανακεφαλαιοποιήσεις», δήλωσε. «Το δάνειο το πήρα γιατί ζορίζομαι. Γιατί σήμερα βγάζω λιγότερα χρήματα από όσα έβγαζα ως γιατρός-χειρουργός και πριν το 2010» και προσθέτει «νομίζετε ότι δεν θα μπορούσα να ζητήσω διευκολύνσεις από διάφορους των οποίων η κερδοφορία εξαρτάται και από τις υπουργικές αποφάσεις; Δεν μπορώ και δεν θέλω να το κάνω, γιατί οι υπουργικές αποφάσεις που υπογράφω είναι προς όφελος των ανθρώπων και του δημοσίου».

Αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε πως αυτό που είπε στον διοικητή της ΤτΕ ήταν απλά «ότι στο πλαίσιο του ανεξάρτητου και θεσμικού του ρόλου θα πρέπει να ελέγξει και όλα αυτά τα δάνεια, γιατί αλλιώς δίνει την εικόνα ότι αποτελεί οργανικό στοιχείο της επίθεσης εναντίον μου».

Μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «παραλάβαμε ένα σύστημα υγείας που χρώσταγε περίπου 930 εκατ. ευρώ και φέτος έχει 300 εκατ. ευρώ θετικό ταμειακό πλεόνασμα. Παραλάβαμε ένα σύστημα που είχε αποστελεχωθεί και σε τρία χρόνια έχουν αναλάβει υπηρεσία πάνω από 18.000 άνθρωποι και είναι στα σκαριά να αναλάβουν άλλοι 5.500».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποστάσεις Ξανθού από Πολάκη: Διαφορές υπάρχουν και είναι προφανείς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλιμακώνεται η κριτική: Η Αυγή σφάζει με το βαμβάκι τον Πολάκη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΝΔ: Αυτονόητα ερωτήματα ζητούν απάντηση για το δάνειο Πολάκη


ΣΧΟΛΙΑ