• Πολιτική

    Παύλος Μαρινάκης σε αγρότες: Εξαντλήσαμε τα περιθώρια παρεμβάσεων

    • NewsRoom
    Παύλος Μαρινάκης

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης


    Η κυβέρνηση εξάντλησε τα δημοσιονομικά της περιθώρια με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  υπέρ των αγροτών, ανέφερε μιλώντας στον Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, την ώρα που οι αγρότες αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους προκειμένου να επιτύχουν πρόσθετα οφέλη.

    Σχολιάζοντας την απόφασή των αγροτών να συνεχίσουν για νέες διεκδικήσεις, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως «η κυβέρνηση ακούει τις ανάγκες της κοινωνίας και των κοινωνικών ομάδων και χωρίς να εξαγγέλλει περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει και χωρίς να εκτροχιάζει τα δημόσια οικονομικά απαντάει σε αυτές».

    Πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός, σε συνέχεια όσων έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, απάντησε στη συντριπτική πλειοψηφία των βασικών αιτημάτων των αγροτών στα μεγάλα τους αιτήματα, δηλαδή, στα αυξημένα κόστη που είναι το πετρέλαιο και το ρεύμα μεταξύ άλλων.

    Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση μπορεί να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Έχοντας απαντήσει και στα ζητήματα αρωγής και στα ζητήματα ρεύματος και πολλά άλλα πέραν της έκπτωσης 10% για τους κρίσιμους μήνες, και σε θέματα διακανονισμού του ρεύματος, για την απαγόρευση διακοπής για τη Θεσσαλία και όλα τα υπόλοιπα χρόνια, οφείλουμε να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι εξαντλήθηκαν τα περιθώρια σε σχέση με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τα αιτήματα των αγροτών».

    «Αυτά είναι τα μέτρα, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Αυτό μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση με βάση τα δημόσια οικονομικά, τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

    Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση επιτρέψει στους αγρότες να κλείσουν την Εθνική οδό, απάντησε: «Με δεδομένα και όσα εξήγγειλε σήμερα ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και όλα όσα εξαγγέλθηκαν από τους συναρμόδιους υπουργούς, τις τελευταίες μέρες, θεωρώ ότι δεν θα φθάσουμε σε αυτό το σημείο. […] Σε σχέση με ότι συμβαίνει και σε άλλες χώρες, έχουμε ένα γενναίο πακέτο στήριξης. Εμείς πιστεύουμε ότι μέσα από τον διάλογο και μέσα από την ικανοποίηση πολλών αιτημάτων θα εκτονωθεί η κατάσταση και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δούμε και την μεγάλη εικόνα, που είναι η αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών και αυτό είναι μία πρώτιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα ζητήσουν οι αγρότες

    Την ίδια ώρα, πάντως, οι αγρότες ετοιμάζουν «παναγροτικό συλλαλητήριο» στην Agrotica, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πλατύκαμπο Λάρισας το απόγευμα της Παρασκευής.

    Ανέφεραν δε πως θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, ενώ θα ζητήσουν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Την Τρίτη (6/2) θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, ώστε να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

    Παύλος Μαρινάκης: Αισιοδοξούμε ότι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

    Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, είπε ότι «η Εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τις θέσεις της, είναι απόλυτα σεβαστές. Ο κάθε βουλευτής θα ψηφίσει με βάση την συνείδησή του, στην δική μας Κ.Ο. δεν έχουμε επιβάλλει κομματική πειθαρχία, αισιοδοξούμε ότι θα ψηφιστεί».

    Σχετικά με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει νόμιμη κατάληψη», κάλεσε τις πρυτανικές αρχές να αναλάβουν πρωτοβουλίες και ανέφερε ότι «δεν θέλουμε να ρίξουμε νερό στον μύλο στην προβοκάτσια της Αριστεράς».

    Διαβάστε επίσης:

    Αγρότες: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

    Αίγινα: Βίντεο από το σημείο όπου έγινε η δολιοφθορά στον αγωγό ύδρευσης

    Γεραπετρίτης στην υπουργική Σύνοδο ΕΕ-ASEAN: «Έχουμε κοινό συμφέρον να προωθήσουμε το διεθνές δίκαιο της θάλασσας»



    ΣΧΟΛΙΑ