• Πολιτική

    Παύλος Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στα μέτρα για την οπαδική βία

    • NewsRoom
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης


    H βία και η εγκληματικότητα δεν έχουν χρώμα και δεν ανήκουν αποκλειστικά σε μία ομάδα ανέφερε απόψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στα μέτρα για την οπαδική βία.

    Μιλώντας στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν πράξη τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι της Πολιτείας με τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

    «Κάνουμε θυσία για δύο μήνες. Μέσα σε αυτούς τους μήνες θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος» ανέφερε σημειώνοντας επίσης την αυστηριοποίηση των ποινών με τον νέο Ποινικό Κώδικα αλλά και το νέο πειθαρχικό πλαίσιο που θα ανακοινώσει ο Γιάννης Βρούτσης.

    Αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

    «Όλα αυτά τα χρόνια γίνεται αυτή η συζήτηση και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πάρουν μέτρα. Ποια είναι η διαφορά αυτών των παρεμβάσεων;

    Έρχεται η κυβέρνηση και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Μιχάλης το καλοκαίρι στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Άλκης στη Θεσσαλονίκη, ο αστυνομικός έξω από το γήπεδο βόλεϊ. Και οι τρεις χτυπήθηκαν μετά τους αγώνες. Για μένα σημαντική είναι η συνολική αντιμετώπιση από τη δικαιοσύνη αυτών των ανθρώπων που παραβατούν», είπε.

    «Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή τη φορά θα καταφέρουμε, γιατί δεν θα κάνουμε πίσω. Το σημαντικό είναι αυτοί οι λίγοι που κάνουν κακό στις ομάδες και στους φιλάθλους επιτέλους να αντιμετωπιστούν ως εγκληματικές οργανώσεις, όπως κρίνει η δικαιοσύνη».

    Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η βία και η εγκληματικότητα δεν έχουν χρώμα και δεν ανήκουν αποκλειστικά σε μία ομάδα, ενώ απηύθυνε έκκληση στη δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει συνολικά τα περιστατικά οπαδικής βίας.

    Μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε, ακόμη, πως οι αθλητικές ομάδες πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες που έχει θέσει το κράτος, όπως να έχουν κάμερες ευκρίνειας ώστε οι Αρχές να βλέπουν ποιος πράττει τι και τα εισιτήρια να είναι ονομαστικά.

    «Κάνουμε θυσία για δύο μήνες. Μέσα σε αυτούς τους μήνες θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Είμαστε και πρέπει να είμαστε στην ίδια σελίδα με τις ομάδες.

    Προστατεύουμε αυτό που αγαπάμε για να γυρίσουμε ασφαλείς στα σπίτια μας», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης: Κλασική προσέγγιση της κυβέρνησης: όταν δεν μπορεί να λύσει ένα θέμα, οριζόντιο μέτρο παντού

    Γεωργιάδης: Δεν τίθεται θέμα αύξησης ορίων συνταξιοδότησης

    Λίνα Μενδώνη: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Λονδίνο είναι προϊόντα κλοπής      



    ΣΧΟΛΙΑ