• Πολιτική

    Παύλος Μαρινάκης: Η Ελλάδα διανύει την πιο δύσκολη από άποψη κλιματολογικών συνθηκών χρονιά

    • NewsRoom
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης


    «Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη για έβδομη συνεχόμενη μέρα με το δεύτερο κύμα καταστροφικών πυρκαγιών. Η Ελλάδα διανύει την πιο δύσκολη από άποψη κλιματολογικών συνθηκών χρονιά, στην ιστορία καταγραφής και συλλογής μετεωρολογικών δεδομένων.

    Επτά ημέρες φέτος το καλοκαίρι, μεγάλες περιοχές της χώρας βρέθηκαν σε επίπεδο ακραίου κινδύνου, εκδήλωσης πυρκαγιάς. Διπλάσιες φορές από ότι το 2021, τετραπλάσιες από το 2019 και επταπλάσιες από το 2012», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

    Πρόσθεσε πως μέσα σε μία εβδομάδα, από την περασμένη Παρασκευή έως και σήμερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 516 ενάρξεις νέων πυρκαγιών.

    «Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Θα πρέπει να περιμένουμε την πλήρη καταγραφή για να έχουμε συνολική αποτύπωση και ξεκάθαρη εικόνα», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη» την κατάσταση με τις πυρκαγιές υπογραμμίζοντας πως «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι πρωτίστως η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η προστασία των περιουσιών, των κρίσιμων υποδομών της χώρας και του φυσικού περιβάλλοντος».

    Ο κ. Μαρινάκης είπε ακόμη πως «το σύστημα 112 ενεργοποιείται πάντα εγκαίρως και ανάλογα την κατάσταση ενημερώνει τους πολίτες να βρίσκονται σε επιφυλακή και τους δίνει οδηγίες εκκένωσης όπου αυτό κριθεί απαραίτητο». Δήλωσε πως «η Ελλάδα θα συνεχίσει να δίνει αγώνα με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Γι αυτό άλλωστε ενισχύονται σταθερά οι πυροσβεστικές δυνάμεις».

    Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης «την ώρα της μάχης δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό ακτιβισμό. Θα έρθει η ώρα του απολογισμού. Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού θα γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων» και αναφέρθηκε στις δεκάδες αυτόφωρες συλλήψεις που έγιναν από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου σε αγροτοδασικές εκτάσεις για εμπρησμούς.

    «Με τις αλλαγές που έγιναν στον ποινικό κώδικα από την κυβέρνηση της ΝΔ ο εμπρησμός δασών με δόλο τιμωρείται πλέον αποκλειστικά ως κακούργημα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εγκληματεί απέναντι στη ζωή των συνανθρώπων μας, τις περιουσίες τους, τις κρίσιμες κρατικές υποδομές και το φυσικό περιβάλλον», τόνισε.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε επίσης για την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντα Μόντι στην Ελλάδα, τις επαφές του στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τις σχέσεις των δύο χωρών.

    Ακόμη, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που τίθεται σε διαβούλευση με στόχο την ενδυνάμωση των εργαζομένων, την αύξηση της απασχόλησης, την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΠΑ Εμπορίας: Αποκαθιστά τις ζημιές του δημοτικού σχολείου Παλαγίας

    ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος δίνουν “ώθηση” στον προϋπολογισμό – Στα 2,2 δισ. πάνω από τον στόχο τα φορολογικά έσοδα

    Αλεξανδρούπολη: Εντοπίστηκε μία ακόμη απανθρακωμένη σορός



    ΣΧΟΛΙΑ