• Πολιτική

    Παύλος Μαρινάκης: Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η συνεχής αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών

    • NewsRoom
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης


    «Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η συνεχής αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών με μόνιμα μέτρα, κάτι που καθίσταται ακόμη πιο αναγκαίο εξαιτίας της επίμονης, εισαγόμενης ακρίβειας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

    Όπως είπε ο κ.Μαρινάκης «τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωζώνη προβλέπεται μείωση του πληθωρισμού για το 2024 και το 2025, χρονιά κατά την οποία ο πληθωρισμός αναμένεται να επιστρέψει πολύ κοντά στο στόχο του 2%.

    Στην Ελλάδα αναμένεται συνέχεια στην πτώση της ανεργίας. Φέτος στο 9,4% και του χρόνου στο 8,7%, αντίστοιχα, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Eurostat, έγκριτα μέσα ενημέρωσης μιλούν συνεχώς για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας».

    Συμπλήρωσε, δε, πως «η πολιτική της κυβέρνησης αποφέρει καρπούς. Η ανεργία μειώνεται, οι μισθοί αυξάνονται, η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στις άμεσες ξένες επενδύσεις, στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Παράλληλα, συνεχίζεται η υλοποίηση οραματικών μεταρρυθμίσεων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

    Παύλος Μαρινάκης: Από σήμερα διαθέσιμη στο gov.gr η νέα πλατφόρμα για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας

    Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε, επίσης, στις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ντόναλτ Τουσκ και την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, για θέματα της Συνόδου Κορυφής αλλά και για επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε επίσης πως από σήμερα είναι διαθέσιμη στο gov.gr η νέα πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες. «Το επίδομα μητρότητας επεκτάθηκε εκτός από τις μισθωτές και δίνεται για πρώτη φορά σε ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες», είπε.

    Στάθηκε ακόμη στην επιστολική ψήφο ενόψει των ευρωεκλογών λέγοντας πως απομένουν δέκα μέρες έως την 29η Απριλίου οπότε και κλείνει το σύστημα υποβολής αιτήσεων.

    Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην κατασκευή του νέου ογκολογικού νοσοκομείου στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου λέγοντας πως «μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης» και τονίζοντας πως πρόκειται «έργο εμβληματικού χαρακτήρα».

    «Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Υγείας για την παραχώρηση έκτασης 150 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου με σκοπό την κατασκευή του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης», είπε ο κ.Μαρινάκης.

    Στάθηκε, ακόμη, στην ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης με την απόκτηση των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων, τις προσλήψεις νέων οδηγών, την προκήρυξη διαγωνισμού για τη μίσθωση περίπου 250 λεωφορείων Diesel και τη δημιουργία νέων λεωφορειακών γραμμών εξπρές στο πλαίσιο ανακούφισης των πολιτών από τις εργασίες για το Flyover.

    Διαβάστε επίσης:

    Βορίδης για Μπελέρη: Να αποσταλεί ηχηρό μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε την παραβίαση του κράτους δικαίου

    Μπεκατώρου κατά Παπανώτα: Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει

    Κεραμέως: Μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα οι εγγραφές για την επιστολική ψήφο



    ΣΧΟΛΙΑ