• Πολιτική

    Παύλος Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 – Πρόωρες οι συζητήσεις για νέο ΠτΔ

    • NewsRoom
    Παύλος Μαρινάκης

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης


    Με τη βεβαιότητα ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2027 , διάστημα ικανό για να προωθήσει η κυβέρνηση το πρόγραμμά της, αντιπαρήλθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης τα οποία καταγράφουν πτωτική τάση της ΝΔ στις πρτοιμήσεις τ ου εκλογικού σώματος. Παράλληλα, επιχείρησε να σταματήσει την ονοματολογία για τη  διαδοχή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σκωπτικά: «Η έλλειψη της αντιπολίτευσης δεν είναι πλεονέκτημα».

    Αναλυτικά, αναφερόμενος στα ευρήματα της δημοσκόπησης ο κ. Μαρινάκης παρατήρησε: Πρόκειται για  «ζήτημα καταγραφής τάσεων και τα αξιολογούμε με σοβαρότητα. Βρισκόμαστε στο 1/4 της 4ετιας που καλούμαστε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα. Μένουν πολλά που πρέπει να λυθούν».

    «Κάθε μέρα λύνουμε προβλήματα», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ενώ αναφέρθηκε στα νέα λεωφορεία που παραδόθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την παράδοση του μετρό στις 30 Νοεμβρίου. Επίσης, ανακοινώθηκε και η πλατφόρμα erga.gov που ο πολίτης μπορεί να βλέπει την πορεία έργων και τη φάση υλοποίησης.

    Στόχος, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι η μείωση της ψαλίδας με την Ευρώπη, στα εισοδήματα, την ανεργία αλλά και τη σύγκλιση της Αττικής με την υπόλοιπη Ελλάδα.

    «Το μέσο όρο εισόδημα της Αττικής είναι εντός του ευρωπαϊκού μέσου όρου, κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει στην περιφέρεια» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αλίμονο αν πανηγυρίζαμε γιατί είμαστε στις τελευταίες θέσεις. Οσο επικίνδυνος είναι ένας πανηγυρισμός επειδή μπορεί να ανέβει 1-2 θέσεις η χώρα, τόσο επικίνδυνη είναι η ισοπέδωση».

    Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που κλήθηκε να αναλάβει ο πρωθυπουργός ήταν ότι η Ελλάδα βρισκόταν στα «τάρταρα σε επίπεδο διαθέσιμου εισοδήματος. Ο κόσμος ένιωθε ότι τα λεφτά δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά». Για τον δείκτη κατανάλωσης ο οποίος όπως σημείωσε είναι αυτός που λέει την αλήθεια, η Ελλάδα βρίσκεται στο 79% του μέσου όρου: «θέλει δουλειά για να φτάσουμε τον στόχο» σημείωσε και πρόσθεσε ότι είναι 7 χώρες κάτω από αυτήν».

    Ο κ. Μαρινάκης αναφερόμενος σε στοιχεία της Eurostat που δείχνουν πως εξελίσσεται το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, υπογράμμισε ότι από το 2021 ότι η Ελλάδα μειώνει το χάσμα της με την Ευρώπη.

    Στην ερώτηση γιατί δεν μειώνονται φορολογικοί δείκτες, ενώ υπάρχουν παραπάνω έσοδα, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Ο ένας ότι έχουν ενισχυθεί τα επιδόματα και ο άλλος η ακρίβεια.

    Η στέγαση είναι σοβαρό ζήτημα και σε αυτό θα αναφερθεί στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, τόνισε ο κ. Μαρινάκης. Ο πρωθυπουργός όπως είπε θα ανακοινώσει την ενίσχυση των ζευγαριών, ενώ προχωράει μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης των φοιτητικών εστιών και νοσοκομείων.

    Για τη μείωση συντελεστών φόρων είπε ότι θα υπάρξει εάν το αντέχουν τα δημοσιοοικονομικά.

    Για τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών και ειδικότερα για την πρόσφατη πυρκαγιά στην Αττική είπε πως «ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Θα γίνει άμεση αποκατάσταση των πληγέντων» και πρόσθεσε ότι αντιμετωπίστηκαν 4.000 πυρκαγιές με εξαίρεση μια πάρα πολύ δύσκολη φωτιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες – Τι λένε διπλωματικές πηγές

    Βούλια Κεχαγιά: Ίσως δεν γίνεται να αποφευχθούν οι εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ

    Γερμανία: Αύξηση των απελάσεων το 2024 εν μέσω πολιτικών αντεγκλήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ