ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες υβριδικές απειλές προκειμένου να υπερασπιστεί το έδαφος των κρατών-μελών του, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας.
Οι υβριδικές απειλές αναφέρονται τόσο σε στρατιωτικές όσο και σε μη στρατιωτικές τακτικές που έχουν σχεδιαστεί για να υπονομεύσουν την ασφάλεια ενός αντιπάλου και συνήθως περιλαμβάνουν κυβερνοεπιθέσεις, εκστρατείες παραπληροφόρησης, δολιοφθορά βασικών υποδομών και χρήση drones ή άτακτων ένοπλων ομάδων.
«Οι υβριδικές απειλές αποτελούν ένα πραγματικό ζήτημα και πιστεύω ότι μπορούμε να αναμένουμε περισσότερα τέτοια περιστατικά», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο στρατιωτικό αρχηγείο της συμμαχίας έξω από τη βελγική πόλη Μονς, ο Αλέξους Γκρίνκεβιτς, πτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που υπηρετεί ως Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης.
Μιλώντας για πρόσφατα περιστατικά στην Ευρώπη, ο Γκρίνκεβιτς είπε ότι ορισμένα ήταν απερίσκεπτα και άλλα σκόπιμα. Είπε ότι ήταν σημαντικό να πούμε ποιος βρισκόταν πίσω από τα υβριδικά περιστατικά και ότι η συμμαχία γνώριζε ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από ορισμένα από αυτά.
«Σκεφτόμαστε επίσης να είμαστε προληπτικοί… Αν η Ρωσία προσπαθεί να μας δημιουργήσει διλήμματα, τότε ίσως υπάρχουν τρόποι να τους δημιουργήσουμε διλήμματα», είπε, προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία και «δεν υπάρχει τίποτα προσβλητικό σε αυτό».
Η Ρωσία αρνείται τακτικά τις κατηγορίες ότι βρίσκεται πίσω από περιστατικά με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή κυβερνοεπιθέσεις που επηρεάζουν τις δυτικές χώρες. Αρνείται επίσης οποιαδήποτε σχέδια επίθεσης στο ΝΑΤΟ, το οποίο παρέχει όπλα, πληροφορίες και άλλη βοήθεια στην Ουκρανία από την εισβολή της Μόσχας το 2022.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ιρλανδία: Πέντε στρατιωτικά drones παρακολουθούσαν το αεροσκάφος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
METEO: Σημαντικά ύψη βροχής στην Αττική μέχρι το απόγευμα – Πάνω από 90 κλήσεις στην Πυροσβεστική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βασίλης Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα
- Καιρός: Στους 33 βαθμούς ο υδράργυρος
- Τι είχες Αντώνη, τι είχα πάντα, κάντο όπως ο Ανδρέας, λευτεριά στο δήμαρχο και όποιος δεν έχει προβλήματα… να αγοράσει ένα
- Η Φλυτζάνη και η πρόβα τζενεράλε με Αλαφούζο – Δημητριάδη, σε ποιο κανάλι κλείνει η Σία Κοσιώνη, τι θα κάνουν στα FM Μαρινάκης, Πολίτης, Εξάρχου, ποιος φεύγει από το Open και τι θα γίνει με την Μαλέσκου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.