• Πολιτική

    Παύλος Μαρινάκης για καταλήψεις σε ΑΕΙ: Όπου κληθούν οι Αρχές θα επιβάλουν τον νόμο

    • NewsRoom
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης


    Δεν υπάρχει κάποιο θέμα για τον Μάκη Βορίδη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στη στάση της αποχής που προανήγγειλε πως θα τηρήσει ο υπουργός Επικρατείας, όταν τεθεί προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

    Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μαρινάκης συνέστησε υπομονή, προκειμένου να γίνει γνωστό πώς θα τοποθετηθούν οι υπουργοί και οι βουλευτές της Ν.Δ., όταν τεθεί προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

    «Όταν θα υπάρχουν περαιτέρω πράγματα προς ανακοίνωση, εδώ θα είμαστε να τα ανακοινώσουμε» είπε, ερωτηθείς για τη στάση άλλων μελών της κυβέρνησης και βουλευτών της Ν.Δ.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό ότι αύριο, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ολομέλεια της Βουλής απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, με θέμα το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

    Παύλος Μαρινάκης: Το νομοσχέδιο εισάγει την ισότητα στον γάμο

    Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, είπε ότι παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για την Εθνική Στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, Άκη Σκέρτσο.

    Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο τέθηκε χθες το βράδυ σε δημόσια διαβούλευση, εισάγει την ισότητα στον πολιτικό γάμο για όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και προστατεύει τα συμφέροντα των παιδιών, ρυθμίζοντας ζητήματα οικογενειακού δικαίου σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών.

    Όπως πρόσθεσε, αποτελεί υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, που περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα διακυβέρνησης της Ν.Δ.

    Ανέφερε επίσης ότι την ισότητα στον γάμο έχουν νομοθετήσει 36 χώρες στον κόσμο, 20 από τις οποίες βρίσκονται στην Ευρώπη.

    «Η νομοθέτηση της ισότητας στον γάμο αυτόματα συνεπάγεται την εφαρμογή ολόκληρου του νομοθετικού πλαισίου των σχέσεων συγγένειας, συμπεριλαμβανομένης και της υιοθεσίας, που έχει θεσπιστεί και ισχύει σε 39 χώρες στον κόσμο, εκ των οποίων 23 κράτη βρίσκονται στην Ευρώπη και 16 είναι κράτη-μέλη της Ε.Ε.» συμπλήρωσε και πρόσθεσε:

    «Τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι με το νομοσχέδιο δεν επεκτείνεται το δικαίωμα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής σε ζευγάρια ανδρών, σε ζευγάρια εκτός γάμου ή σε σύμφωνο συμβίωσης, δεν γίνεται καμία αναφορά στις έννοιες Γονέας 1/ Γονέας 2 και δεν τροποποιείται καθόλου το νομοθετικό πλαίσιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης».

    Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την επιστολική ψήφο

    Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι ψηφίστηκε χθες, Τετάρτη, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο προβλέπει την δυνατότητα ψηφοφορίας μέσω επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές και στα δημοψηφίσματα. Όπως είπε, με τον νέο νόμο αλλάζει το τοπίο της ψήφου των αποδήμων, αλλά και το τοπίο για τους εκλογείς στην Ελλάδα.

    «Πρόκειται για μια μεγάλη, ουσιαστική κίνηση, για την ενίσχυση της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία» τόνισε και σημείωσε ότι μετά τη χθεσινή υπερψήφιση του νόμου οι Έλληνες εκλογείς σε κάθε γωνιά της γης θα μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, όπως και οι εντός Ελλάδος εκλογείς.

    Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «αυτό το μεγάλο βήμα, το ‘επικύρωσαν’ με την ψήφο τους μόνο τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας» και κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι «απέδειξαν πως η αρχική συναίνεση προς το νομοσχέδιο ήταν προσχηματική».

    «Η πρόταση για την επέκταση του δικαιώματος της επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και στις εθνικές εκλογές είναι μια τομή, μια κίνηση που θα ισχυροποιήσει τη Δημοκρατία μας, 50 χρόνια μετά την αποκατάστασή της.

    Η Ιστορία γράφεται με πράξεις που εν προκειμένω, είναι η ψήφος της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας σε ένα εμβληματικό νομοσχέδιο, και όχι με λόγια» σημείωσε και τόνισε ότι «η συγκεκριμένη τροπολογία, θα επανέλθει μετά τις ευρωεκλογές, όπως τόνισε χθες ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο».

    Τι είπε για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και τις καταλήψεις σε ΑΕΙ

    Η κυβέρνηση προχωρά σε μια εμβληματική μεταρρύθμιση και έως τέλος Φεβρουαρίου θα είναι νόμος του κράτους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όσον αφορά την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και τις καταλήψεις σε ΑΕΙ.

    «Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών θέλουν να προχωρήσουμε». Μίλησε για «θλιβερές μειοψηφίες που γίνονται ακόμα μικρότερες και αντιδρούν στα πάντα και θέλουν να μείνουμε πίσω. Το νομοσχέδιο θα περάσει και θα γίνει νόμος του κράτους. Επιθυμία της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστούν οι εξεταστικές και δίνουμε θεσμικό οπλοστάσιο στα πανεπιστήμια για να διασφαλιστεί η εξεταστική. Όπου κληθούν οι Αρχές, θα επιβάλουν τον νόμο», είπε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιερώνυμος: Δεν θα βαφτίζονται παιδιά ομοφύλων

    Συρεγγέλα: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίζει με τους ομογενείς

    Γρηγόρης Δημητριάδης: Εκδικάστηκε η αγωγή του κατά των ΕΦΣΥΝ, Reporters United και Θανάση Κουκάκη



    ΣΧΟΛΙΑ