• Πολιτική

    Παύλος Γερουλάνος: Ζητά ενημέρωση για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορία στο ΚΙΝΑΛ

    Γερουλάνος

    Παύλος Γερουλάνος


    Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, με σημερινή επιστολή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) επανέρχεται στο «μείζον θέμα της δυνατότητας ηλεκτρονικής ψήφου στις διαδικασίες ανάδειξης ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής».

    Υπενθυμίζει ότι «την ώρα που ξεκινούσε η εκ νέου εκτόξευση των κρουσμάτων covid-19 στη χώρα», είχε προτείνει δημοσίως ότι «να εξεταστεί επειγόντως η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψήφου. Δηλαδή, κάθε προοδευτικός πολίτης να μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο δυνατοτήτων για ψήφο: είτε αυτοπροσώπως, με ανοιχτό μητρώο την ημέρα της εκλογής, είτε ηλεκτρονικά, με όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες αξιοπιστίας που χρειάζονται». Μάλιστα, «στις 25 Οκτωβρίου, οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία είχαν στείλει σχετική τεκμηριωμένη επιστολή σε όλους τους υποψηφίους και στην ΕΔΕΚΑΠ».

    Ο Π. Γερουλάνος εκφράζει την ικανοποίησή του από το γεγονός ότι «το θέμα συζητήθηκε στην ΕΔΕΚΑΠ και όλοι οι συνυποψήφιοι αποδεχόμαστε την πρόταση επί της αρχής».

    Αναφερόμενος στα επιχειρήματα που διατυπώνονται για έλλειψη χρόνου, κόστους ή και τεχνικών δυσκολιών, ζητά με την επιστολή του «να μας ενημερώσετε για το ποιες επίσημες ενέργειες έγιναν εκ μέρους της ΕΔΕΚΑΠ (αν έγινε για παράδειγμα επαφή με τους υπεύθυνους διαχείρισης της έτοιμης και δωρεάν, εξ όσων γνωρίζω, ηλεκτρονικής πλατφόρμας ‘ΖΕΥΣ’ που έχουν χρησιμοποιήσει ήδη εκατοντάδες φορείς, από πολιτικά κόμματα μέχρι ομοσπονδίες) για την ουσιαστική διερεύνηση της δυνατότητας εφαρμογής της ηλεκτρονικής ψήφου στο Κίνημα Αλλαγής και ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτών, μέσα από εξίσου επίσημες απαντήσεις που δεχθήκατε».

    «Ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, που θέλει να επανασυνδεθεί με την κοινωνία, οφείλει να εξαντλεί κάθε δυνατό εργαλείο για να φέρει κόσμο στην κάλπη και κοντά του με απόλυτη ασφάλεια» τονίζει καταλήγοντας ο Π. Γερουλάνος.

    Διαβάστε επίσης

    Φον Ντερ Λάιεν: Απαράδεκτη η εργαλειοποίηση μεταναστών από τη Λευκορωσία

    Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ συγκαλεί την Τρίτη ο Μητσοτάκης

    Μπακογιάννης: Η δομή των προσφύγων στον Ελαιώνα έκλεισε τον κύκλο της



    ΣΧΟΛΙΑ