• Ελλάδα

    Πάσχα στη φυλακή θα κάνουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

    • NewsRoom


    Με τον πατέρα του ενός εκ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε με τον κ. Νίκο Μητρετώδη, πατέρα του Άγγελου Μητρετώδη που, μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη, εξακολουθεί να κρατείται για 36η μέρα. Κατά τη συνομιλία τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μεταφέρει στους δύο στρατιωτικούς τις ευχές του για Καλή Ανάσταση, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά.

    Πηγές της προεδρίας της Δημοκρατίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο κ. Παυλόπουλος τόνισε στον κ. Μητρετώδη ότι η γενναιότητα και το ήθος των δύο στρατιωτικών αποδεικνύουν την τεράστια υπεροχή της Ελλάδας σε επίπεδο Ιστορίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας.

    Τσίπρας: «Άγγελε και Δημήτρη, όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»

    «Άγγελε και Δημήτρη, όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας» αναφέρει σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου, όταν και συνελήφθησαν στις Καστανιές Έβρου.

    Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως η άμεση απελευθέρωσή τους είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων.

    O πρωθυπουργός στη δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άγγελε και Δημήτρη, όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών, με αφορμή την επίσκεψή τους στις φυλακές Αδριανούπολης, είχε και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

    Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε στους γονείς τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

    Παράλληλα, τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.

    Χωρίς διαχωριστικό τζάμι η σημερινή συνάντηση με τους γονείς τους

    Συνάντηση με τους γονείς τους είχαν σήμερα οι δύο στρατωτικοί μας, οι οποίοι τους είδαν, για πρώτη φορά, χωρίς να τους χωρίζει το διαχωριστικό τζάμι – μία δυνατότητα που δίνεται από τον κανονισμό των φυλακών μία φορά το μήνα.



    ΣΧΟΛΙΑ