• Πολιτική

    Τουρκικά ΜΜΕ: Κομβόι τεθωρακισμένων κατευθύνεται στην Αδριανούπολη-Το Anadolu καθησυχάζει

    • NewsRoom


    Έντονη ανησυχία προκάλεσαν δημοσιεύματα του τουρκικου Τύπου που αναφέρουν ότι τουρκικά τανκ κατευθύνονται στην Αδριανούπολη, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

    Όπως αναφέρουν, κομβόι φορτηγών ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας μεταφέροντας 40 τανκ με τελικό προορισμό την Αδριανούπολη. Τα τανκ θα μεταφερθούν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας με τρένο στην Αδριανούπολη.

    Το πρακτορείο Anadolu πάντως έσπευσε να διευκρινίσει ότι πρόκειται για προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια.

    Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει, δεν υφίσταται μεταφορά στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα.

    Soczu

    Oι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μια προπαγανδιστική είδηση των τουρκικών ΜΜΕ. Η Soczu αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από τις περιοχές Χατάι, Ρεϊχανλί και Κουμλού, στα σύνορα με τη Συρία τα τανκς φορτώθηκαν σε νταλίκες και ξεκίνησαν για την Αδριανούπολη».

    «Δυο κομβόι φορτηγών φορτωμένα με περίπου 40 τανκς αναχώρησαν από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία σήμερα το απόγευμα, και η συνοδεία αναμένεται να αποσταλεί στην Αδριανούπολη με τρένο από το λιμάνι του Ισκεντερούμ».

    Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν

    Σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έριξε λάδι στη φωτιά τονίζοντας την αποφασιστικότητά του να μετατρέψει τη χώρα του σε ένα από τα 10 μεγαλύτερα κράτη του κόσμου, ενώ τόνισε ότι αυτό είναι που δημιουργεί φόβο σε άλλες χώρες. «Πίσω από τις συμμαχίες που εδραιώθηκαν εναντίον μας είναι η βιασύνη και ο φόβος που προκαλείται από αυτό».

    «Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται», τόνισε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: «Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

     



    ΣΧΟΛΙΑ