• Πολιτική

    Λύση από Θεοδωρικάκο: Δεν θα προσάγονται οι εκπαιδευτικοί έπειτα από μήνυση γονέων-αρνητών

    • Αλίκη Χατζή

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορoνοϊό.

    Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ.

    Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία

    Στο μεταξύ, η κυβέρνηση προχωράει σε αλλαγή στον ποινικό κώδικα και πλέον θα εξαιρούνται από τη διαδικασία του αυτοφώρου οι μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών και γιατρών για υγειονομικά μέτρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία είναι έτοιμη και αναμένεται να κατατεθεί με τις συνολικές αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, την Παρασκευή, σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών από τους αρνητές των εμβολίων.

    Οι ίδιες έγκυρες πληροφορίες, θέλουν ώσπου να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο να υπάρξει εγκύκλιος από τον Άρειο Πάγο, εναντίον των αρνητών και της βιομηχανίας μηνύσεων που καταθέτουν.

    Ουσιαστικά το δικαίωμα στη μήνυση παραμένει, το σημαντικό όμως είναι πως δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα οι αρνητές γονείς να στέλνουν τους εκπαιδευτικούς στο αυτόφωρο.

    Υπενθυμίζεται πως ο προπηλακισμός συνιστά ποινικό αδίκημα και σε αυτές τις περιπτώσεις παρεμβαίνει η ΕΛ.ΑΣ.

    Διαβάστε επίσης:

    Πλεύρης για Θεσσαλονίκη: Δεν τίθεται θέμα μέτρων, αλλά θέμα πρόληψης (video)



    ΣΧΟΛΙΑ