• Άρθρα

    Οι Έλληνες Τραμπιστές ποντάρουν στους νέους ψεκασμένους

    Αρνητές: 4 ιστοσελίδες και 6 «ένοχα» προφίλ εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 


    Οι ιδιαίτερες εκφάνσεις ενός ιδιόμορφου, βαλκανικού τραμπισμού φανερώνονται τις τελευταίες μέρες στη χώρα, με φόντο την έξαρση της πανδημίας, το εμβολιαστικό πρόγραμμα και τα μέτρα προστασίας.

    Στο δελτίο εθνικού σουρεαλισμού καταγράφηκαν περιστατικά που είναι λες και βγήκαν από φάρσα. Αρνητές του ιού ή του εμβολίου μήνυσαν καθηγητές και δασκάλους, τους έσυραν στα αστυνομικά τμήματα, τους υποχρέωσαν να δώσουν κατάθεση προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία για συμμετοχή τους σε παγκόσμια συνωμοσία εις βάρος της Ελλάδας. Ασθενείς covid-19, ή συγγενείς θανόντων από την ίδια αιτία, μήνυσαν γιατρούς και απαίτησαν εκταφές προκειμένου να αποκαλυφθούν «οι εγκληματικές μεθοδεύσεις» που οδήγησαν τον άνθρωπο τους στον θάνατο.

    Αυτή η γελοιότητα για κάποιους μαρτυρά αρρωστημένη μνησικακία, ή μιας μορφής ψυχοπάθεια. Το θέμα είναι ότι το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις με επικίνδυνες συνέπειες. Σχεδόν ένα χρόνο έπειτα από την ήττα του Τραμπ στις κάλπες, γίνεται φανερό ότι η «παρακαταθήκη» του είναι υπαρκτή – όχι μόνο στις ΗΠΑ. Το φαινόμενο της πολιτικής εξαλλοσύνης, όπως αναπτύχθηκε και στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, επιχειρείται να αναζωπυρωθεί.

    Στην ανεκτική μας κοινωνία η αφέλεια, οι παραδοξότητες και οι ψεκασμένες θεωρίες άνοιξαν έναν σκοτεινό δρόμο που οδηγεί ανεμπόδιστα ορισμένους στα ενδότερα του κοινοβουλίου. Από «το σπάμε πλάκα» στο «τα σπάμε για πλάκα», η διαφορά είναι τεράστια. Τα προβλήματα της ασυμμάζευτης διάδοσης και  διασποράς του λαϊκισμού μαζεύονται πλέον δύσκολα. Χρόνια τώρα, παρακολουθούμε την τρομακτική διάδοση της ηλιθιότητας αδρανώντας.

    Πολιτικός δηλητηριώδης πολτός ακραίων αριστερών-δεξιών

    Η εικόνα του οργισμένου αρνητή πατέρα, που εισέβαλε χειροκροτούμενος από άλλους διαταραγμένους γονείς σε σχολείο , να δίνει … συνεντεύξεις υπέρ παράνομων πράξεων, κατηγορώντας πολιτεία, καθηγητές και όλους τους ευσυνείδητους πολίτες που τηρούν τους νόμους,  εξηγεί το πώς τύποι σαν τον Πολάκη και τον Βελόπουλο με τις κηραλοιφές έγιναν και γίνονται βουλευτές, υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων. Η σύγχρονη κοινωνία παρέβλεψε εγκληματικά την συντριπτική δύναμη του άμυαλου/ κουτοπόνηρου.

    Ο λαϊκισμός είναι ο κορωνοϊός της δημοκρατίας και η διασπορά όλων αυτών των ανεξέλεγκτων ηλιθιοτήτων που κυκλοφορούν ανεμπόδιστα είναι η αιτία της διασωληνώσεώς της. Όσο πιο ακραία γελοίος εμφανίζεσαι, τόσο ευκολότερα κερδίζεις την προσοχή, την συμπάθεια και ίσως την αύξηση των κομματικών, ή προσωπικών εκλογικών  ποσοστών σου. Ακόμη και την Αρχηγία ενός κόμματος – γιατί όχι;  Στο πρόσωπο των διαφόρων … «επιφανών» αρνητών (γιατρών, τραγουδιστών, δημοσιογράφων ή φυλακισμένων για εγκλήματα)  μπορεί να βλέπουμε έναν μελλοντικό πολιτικό Αρχηγό!

    Δίπλα σ’ αυτούς, συντάσσονται άμεσα και έμμεσα, έκτος από κάτι απίθανες  παραθρησκευτικές οργανώσεις (η επίσημη Εκκλησία έχει πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση υπέρ του εμβολιασμού), κάτι ακροδεξιοαριστερές  οργανώσεις και διάφορες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες -η κάθε μια για λογαριασμό της- ελπίζουν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από την πανδημία.

    Όσο κι αν αυτό ακούγεται εξωφρενικό, το αντιεμβολιαστικό κίνημα  σε ολόκληρη την Ευρώπη μοιάζει να  ιδεολογικοποιεί  μια πανδημία, δηλαδή τον θάνατο! Και ενώ η μοναδική απάντηση είναι ο εμβολιασμός, σε πολλά μέρη του κόσμου οι κυβερνήσεις δυσκολεύονται να κτίσουν το περίφημο τείχος ανοσίας. Πρόκειται για μία ιστορικά πρωτόγνωρη κατάσταση αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα υπάρχει τρόπος με τα εμβόλια να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

    ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί, ποντάρουν στο κίνημα των αρνητών

    Στην δική μας χώρα, παράλληλα με τους αρνητές,  πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, με προεξάρχοντα τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του, αλλά και αυτόνομες, μεμονωμένες ομάδες επιλέγουν να μετατρέψουν την υγειονομική κρίση σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ παράλληλα, επίσημα κομματικά ΜΜΕ και τρολ των κοινωνικών δικτύων διασπείρουν κάθε είδος ψευδούς και ανυπόστατης φημολογίας. Η οποία, συνοδεύεται από εκ των υστέρων διαπιστώσεις για μέτρα που θα έπρεπε να έχουν ληφθεί νωρίτερα (αλλά και που κανείς από τους όψιμους, αυτοδίδακτους επιδημιολόγους δεν φρόντιζε να ζητήσει) και ετεροχρονισμένη κριτική, όταν τα μέτρα αποφασίζονται.

    Χαρακτηριστικά δείγματα της «νέας» αυτής μορφής «ακτιβισμού» είναι οι αλλεπάλληλες αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη (πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας), οι ανυπόστατες αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα ότι στα νοσοκομεία και τις κλινικές της χώρας γίνονται διαλογές ασθενών covid και η συμμετοχή βουλευτών και στελεχών σε εκδηλώσεις υγειονομικών, που αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους.

    Δια της πλαγίου, με όλες αυτές τις συμπεριφορές επιχειρείται να καλλιεργήσουν έναν νέου τύπου αντισυστημισμό, να κλείσουν το μάτι στους αρνητές της πανδημίας και σε πάσης φύσεως «ψεκασμένους».

    Συνδυάζονται με παραπλανητικές εξαγγελίες για παροχές επιδομάτων, καταβολές μισθών και καλύψεις ασφαλιστικών εισφορών στο σύνολο τους από τα δημόσια ταμεία, στήριξη όλων των πληττόμενων από την πανδημία, απαλλαγές φόρων, προσλήψεις (μόνιμες) χιλιάδων ιατρών, νοσηλευτών, οδηγών λεωφορείων, κατασκευές σχολικών αιθουσών και αγορές Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και, φυσικά, δημιουργίας εκατοντάδων ΜΕΘ ανά την επικράτεια.

    Στην πραγματικότητα, όλα αυτά συνιστούν μία απόπειρα αναβίωσης των «τραμπικών» μεθόδων της προηγούμενης δεκαετίας, στις οποίες ασκήθηκαν και διακρίθηκαν από κοινού ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο. Και φυσικά, δεν λείπει το βασικό συστατικό της επίθεσης κατά των Μέσων Ενημέρωσης. Είναι μία ύστατη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένων εν πολλοίς περιθωριακών ομάδων, να επαναφέρουν στην πολιτική ζωή στοιχεία, τα οποία κυριάρχησαν από το 2012 κι έπειτα και διαμόρφωσαν τον ιδιότυπο χαρακτήρα της διακυβέρνησης κατά την περίοδο 2015-2019.Βλέπουν δηλαδή στην νέα συνθήκη, ένα νέο «μνημόνιο» και έσπευσαν να επανέλθουν στις τακτικές του παρελθόντος.

    Το πόσο είναι πιθανόν να ξαναπαιχτεί το ίδιο αντιμνημονιακό σενάριο στην υγειονομική του παραλλαγή, θα το δούμε. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως, μέχρι τώρα, αντιμετωπίζει την φονική πανδημία ως πρώτης τάξεως επαναστατική ευκαιρία…

    Διαβάστε επίσης

    Οι αντι-δεξιοί φραμπαλάδες του Αλέξη για τη ΔΕΗ
    Θεοδωρικάκος: Εντολή για έρευνα σε site αντιεμβολιαστών που εξαπατούν πολίτες με οικονομικό αντάλλαγμα τάζοντάς τους ασυλία απέναντι στα μέτρα



    ΣΧΟΛΙΑ