ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι γοητευτικές 9, γιατί έκανε ράλι η Ευρώπη Holdings, η μάχη Πειραιώς-Alpha και Credia-Optima, ποιος ship-owner με Ferrari και ο βλαχομπαρόκ ανιψιός του τρέμουν τις ΗΠΑ, η επιτυχία Πιέρ-Κωστή και η λίστα Mononews Shipping 20
«Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα ζει το “θαύμα” των Μητσοτάκη-Χατζηδάκη. Ή, μάλλον, ζει από… θαύμα επί Μητσοτάκη-Χατζηδάκη, αναφέρει δήλωση του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Αναλυτικά:
«Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σε απάντηση ερώτησής μας:
Μόνο 7 (!) πολύ μικρές επιχειρήσεις (με έως 9 εργαζόμενους) έχουν ενισχυθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Πρόκειται για το 2,4% όσων έχουν ενισχυθεί.
Μόνο 140 πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (με έως 250 εργαζόμενους) έχουν στηριχθεί από το ΤΑΑ. Αποτελούν το 0,02% της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, που στη συντριπτική της πλειονότητα παραμένει αποκλεισμένη.
Από τα 17,7 δισ. ευρώ έχουν συμβασιοποιηθεί 4,9 δισ. (27%). Το 15,7% αποδόθηκε στις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (οι τρεις κατηγορίες αποτελούν το 99,9% της επιχειρηματικότητας), το δε 84% στις μεγάλες (0,01% του συνόλου).
Το μόνο «θαύμα» που συντελείται είναι η επιβεβαίωση του κυβερνητικού σχεδίου εκκαθάρισης και η αποκάλυψη του μεγέθους της εξαπάτησης.
Οι κύριοι Μητσοτάκης και Χατζηδάκης είναι απολύτως υπεύθυνοι και για τα δύο.
Υ.Γ.: Κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού με επιχείρημα ότι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν, απορρίπτεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επιχειρήσεις αυτές κατέθεσαν το 62% των προτάσεων ενίσχυσης (450 από τα 724 επενδυτικά σχέδια), με συνολικό ύψος προϋπολογισμού τα 5,4 δις (47% του συνόλου).
Υ.Γ.2: Επισυνάπτεται η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και η ερώτησή μας».
Διαβάστε επίσης
Φλωρίδης: Η Θράκη είναι ενσωματωμένη όχι απλώς στον εθνικό κορμό, αλλά πρωταγωνιστεί
Στέφανος Κασσελάκης: Η Πολιτεία να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία για να φέρει ανάπτυξη στη Θράκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκάλυψη για τα φάρμακα για την παχυσαρκία: Θα χορηγούνται με pass – Πότε θα «κόβεται» ο ασθενής, τι ορίζει το νέο πρωτόκολλο
- Με ποιον βουλευτή έγινε «μπαρούτι» ο Κ.Μ., η σύγκρουση Μαξίμου με Ανδρουλάκη, Ελληνες βουλευτές στη… Χονολουλού και τι θέλουν Ελληνικά Mirage στη Βρετανία
- Himalayan Birkin: Η ακατάκτητη κορυφή της πολυτέλειας
- Χρηματιστήριο: Αυτά είναι τα deals που «απογειώνουν» τον γενικό δείκτη
