Πολιτική

Παπασπύρου: Διαψεύδει ότι πιέζει την Ξένη Δημητρίου σε παραίτηση


Στη διάψευση δημοσιεύματος το οποίο αναφέρεται σε πιέσεις που ασκεί η ίδια προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να παραιτηθεί, προχώρησε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κα Παπασπύρου εμφανιζόταν να πιέζει την Ξένη Δημητρίου να υποβάλλει την παραίτησή της άμεσα, ακόμα και εντός της αυριανής ημέρας, «λειτουργώντας για λογαριασμό του Τσίπρα».

Διαψεύδοντας το δημοσίευμα, η κα Παπασπύρου υποστηρίζει πως «επιχειρείται στοχοποίηση του θεσμού που εκπροσωπεί, με σκοπό τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και παρεμπόδισης του έργου της».

Αναλυτικά η απάντηση της κας Παπασπύρου:

«Για μία ακόμα φορά επιχειρείται η στοχοποίηση του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με προφανή σκοπό όπως συνήθως, τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και την παρεμπόδιση του ελεγκτικού του έργου. Με ψευδείς αναφορές σε δήθεν έγκυρες πηγές οι οποίες μάλιστα δεν κατονομάζονται, διαδίδονται κακόβουλα και αβάσιμα ψεύδη που θίγουν και υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και τη λειτουργία τους.

Διαψεύδω πλήρως το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την επικοινωνιακή σκοπιμότητα που εξυπηρετεί σε ένα κρίσιμο πολιτικά χρονικό διάστημα η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων σε βάρος θεσμών όπως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης»