ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ενάμιση μήνα πριν από τη λήξη της θητείας της εισαγγελέως και του προέδρου του Αρείου Πάγου, το υπουργείο Δικαιοσύνης κίνησε τη διαδικασία για την επιλογή των διαδόχων τους.
Στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται η θητεία της κα Ξένης Δημητρίου και του κ.Βασίλη Πέππα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η προεπιλογή των υποψηφίων για τη διαδοχή άρχισε.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης :
«Με Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν εισηγήσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μιχάλη Καλογήρου, ξεκίνησε η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τη νομοθεσία διαδικασία προεπιλογής ανωτάτων δικαστικών λειτουργών για τον ορισμό Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τριών Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ίδιο εν συνεχεία θα ακολουθηθεί και για τις θέσεις Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου. Η διαδικασία θα συνεχιστεί, όπως προβλέπεται, με τη γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μετά από ακρόαση των προεπιλεγέντων και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προαγωγή στις θέσεις αυτές μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κτηματολόγιο: Τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες και πώς λύνονται
- Κέιτ Μίντλετον: Το «ξανθό σοκ», οι φήμες για περούκες και το πραγματικό brand value πίσω από τα μαλλιά της
- Κωστής Χατζηδάκης στο mononews: Με τη ΝΔ η χώρα πηγαίνει ψηλότερα, όχι με λεφτόδεντρα της αντιπολίτευσης
- Eurobasket – Ελλάδα εναντίον Φινλανδίας για το χάλκινο: Το πραγματικό ματς της 16ετίας
