• Πολιτική

    Παπακώστα για τις αποδράσεις: «Συμβαίνουν αυτά» (video)


    Ως ένα… σύνηθες φαινόμενο και διαχρονικό εκλαμβάνει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα τις αποδράσεις!

    «Οι αποδράσεις, όπως γνωρίζετε, δεν είναι θέμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά είναι ζήτημα διαχρονικό. Εχουν συμβεί στο παρελθόν, συμβαίνουν και σήμερα. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή […] Συμβαίνουν αυτά» είπε η κα. Παπακώστα κληθείσα να απαντήσει για τις πρόσφατες αποδράσεις καταδικασθέντων, με τελευταία εκείνη του γνωστού ως «τοξοβόλου του Συντάγματος».

    Η κα. Παπακώστα συνέδεσε το εν λόγω ζήτημα και με το νομικό πλαίσιο σημειώνοντας ότι είναι για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια έχουμε νέο κώδικα ποινικής δικονομίας. Η υπουργός τόνισε ότι πρέπει να δούμε «πώς λειτουργεί στη χώρα μας το σωφρονιστικό σύστημα και το κατά πόσον αυτό το σωφρονιστικό σύστημα που είχαμε μέχρι σήμερα διευθετεί ζητήματα κοινωνικοποίησης αυτών που εγκληματούν ξανά όταν βγουν στην κοινωνία».

    Κληθείσα να σχολιάσει το ζήτημα που ανέκυψε για τον βιασμό η Κατερίνα Παπακώστα παρατήρησε ότι «η Βουλή συζητά και ορθώς διαβουλεύεται και υπάρχει μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Δεν προτείνει το εκάστοτε υπουργείο, αλλά η επιτροπή που αποτελείται από πανεπιστημιακούς καθηγητές και ειδικούς».

    «Οι πολιτικοί αντιδράσαμε, ο κοινοβουλευτισμός έδωσε τις προτάσεις του» και τελικά το θέμα διευθετήθηκε, είπε η κα. Παπακώστα.

    Παρακολουθήστε τις δηλώσεις της στην ΕΡΤ:



    ΣΧΟΛΙΑ