• Πολιτική

    Πάνος Καμμένος: Διαφωνώ, αλλά θα στηρίξω την κυβέρνηση, για να μην έρθει σε αυτή ο Σταύρος Θεοδωράκης

    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας


    Σε μια συμφωνία με έντονο ύφος, ο Πάνος Καμμένος επιχείρησε να εξηγήσει τη στάση του κατά την αποψινή ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ, την οποία και θα καταψηφίσει, παρά το ότι, όπως υποστήριξε, διαφωνεί πλήρως με τη συμφωνία.

    Ο κ. Καμμένος θέλησε αρχικά να απευθυνθεί σε αυτούς που διαδήλωναν κατά της συμφωνίας έξω από τη Βουλή, με τους οποίους όπως είναι σκοπεύει να βρεθεί και στο μέλλον στο πλευρό τους σε κάθε διαδήλωση για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας. Όπως είπε, θα κάνει τα πάντα, στο μέλλον, για να μην περάσει η συμφωνία, αν ποτέ έρθει στη Βουλή.

    Ο κ. Καμμένος ανέφερε πως η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ έγινε επειδή ο Κ. Μητσοτάκης δεν αντέχει τις επιτυχίες της κυβέρνησης. «Ο κ. Μητσοτάκης βλέποντας τις καλύτερες μερες που έρχονται για τον ελληνικό λαό βαράει μπαλωθιές…».

    «Κύριε Μητσοτάκη, θα σας απογοητεύσω, Το κίνημα των ΑΝΕΛ δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία, δεν συμφωνεί με το κείμενο της συμφωνίας, δεν θα ψηφίσουμε όταν έρθει στην Βουλή, δεν θα βάλουμε την υπογραφή”, συνέχισε με ένταση  ο κ.Καμμένος.

    «Στις 21 Ιουνίου που βγαίνουμε από τα μνημόνια δεν υπάρχει καμία ελπίδα γιατί χάνει το πολιτικό του μέλλον. Οι Ερινύες του παρελθόντος που κατέστρεψαν τον πατέρα του είναι εδώ και περιμένουν να τον κατασπαράξουν.»

    Ο Πάνος Καμμένος έθεσε το χρονοδιάγραμμα αποχώρησής του κόμματος του από τη συγκυβέρνηση λέγοντας πως αυτό θα γίνει όταν θα έρθει για κύρωση η συμφωνία Ελλάδας και Σκοπίων στη Βουλή.

    Όπως είπε ο κ. Καμμένος,«εμείς δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία που θα πάει αύριο ο κ. Κοτζιάς να υπογράψει η οποία θα τεθεί σε ισχύ αφού πρώτα περάσει από τα Σκόπια, δημοψήφισμα εκλογές θα γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές και μετά θα έρθει προς κύρωση. Εσείς δεν έχετε καμία δύναμη και λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Καμμένος.

    «Παραμένουμε πιστοί στις θέσεις μας όταν θα έρθει η ώρα δε χρειάζεται να φοβάται τίποτα ο ελληνικός λαός, οι Aνεξάρτητοι Eλληνες είμαστε η ασφαλιστική δικλείδα. Μέχρι τότε όταν έρθει η ώρα εκείνη που μπορεί να χωρίσουμε τους δρόμους μας η Ελλάδα θα έχει βγει από τα μνημόνια και η διαφθορά στην οποία στηριχθήκατε εσείς και οι άλλοι θα παταχθεί μέσα από την ελληνική δικαιοσύνη και δεν θα προστατευθεί κανένας.»

    Μάλιστα ο κ. Καμμένος επισήμανε πολλές φορές ότι οι Aνεξάρτητοι Eλληνες θα κάνουν ότι μπορούν και ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να μην κυρωθεί συμφωνία από τη Βουλή

    «Η θέση των ΑΝΕΛ θα είναι αρνητική όχι μόνο με την ψήφο αλλά και με οποιοδήποτε τρόπο θα μπορέσουμε αυτήν την συμφωνία να μην την επικύρωση το ελληνικό κοινοβούλιο. Όσοι ανησυχούν μήπως υπάρχει κίνδυνος εθνικής υποχώρησης λέμε ότι σήμερα δεν ψηφίζουμε την συμφωνία για την οποία αύριο θα πάει ο κ. Κοτζιάς ως υπουργός Εξωτερικών να μονογράψει. Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ μόνο και εφόσον θα περάσει μία ολόκληρη διαδικασία από τη μεριά της FYROM.»

    Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Aνεξάρτητων Eλλήνων τόσο στον Σταύρο Θεοδωράκη όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

    «Ο κ. Θεοδωράκης είναι αυτός που πριν από λίγο δημοσίως ομολόγησε ότι θα ψήφιζε το σχέδιο Ανάν. Η Διαφορά του ποταμιού των τεσσάρων βουλευτών με τους ΑΝΕΛ είναι ότι οι ΑΝΕΛ είναι ένα κίνημα βουλευτών που παραμείνει συμπαγές ως κοινοβουλευτική ομάδα ενώ το ποτάμι είναι ένα προϊόν ενός μιντιακού και επιχειρηματικού σωλήνα το οποίο βρίσκεται εν πλήρη τρικυμία εν κρανίο».

    Μάλιστα, υποστήριξε πως στην περίπτωση που ψήφιζε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, στις διερευνητικές επαφές που θα είχε ο Αλέξης Τσίπρας με στελέχη της αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα στην κυβέρνηση θα ερχόταν ο Σταύρος Θεοδωράκης, που υποστηρίζει τη συμφωνία.

    Επίθεση σε Σαμαρά και Γεωργιάδη

    Μεγάλο μέρος της ομιλίας του κ. Καμμένου ήταν αφιερωμένο στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αδωνι Γεωργιάδη για τους οποίους ύψωσε ιδιαιτέρως τους τόνους.

    «Οι παλιότεροι βουλευτές θα θυμόμαστε το σύνθημα στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Αλήτη προδότη Σαμαρά

    Ο Μητσοτάκης τον αποκαλούσε εφιάλτη. Ο Μητσοτάκης έλεγε ότι είχε εξαγοραστεί από τα συμφέροντα τα οποία και κατονόμασε.

    Ο εφιάλτης έφερε τα ακραία στοιχεία του Λάος τα οποία ο Κώστας Καραμαλής ονόμαζε ως άκρα και ότι δεν θα συνεργαστεί ποτέ μαζί τους. Είστε οι ίδιοι που φωνάζατε το αλήτη προδότη Σαμαρά και μετά φιλούσατε κατουρημένες ποδιές για να σας βάλει στο υπουργικό συμβούλιο. Είστε οι ίδιοι που κατηγορούσατε τα ακραία στελέχη του Λάος ότι δεν συνεργάζεστε και τον κάνατε μετά αντιπρόεδρο.»



    ΣΧΟΛΙΑ