• Πολιτική

    Πανηγυρίζει ο Ερντογάν: Ο Τραμπ με διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξουν κυρώσεις για τους S-400

    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της G20, καθώς όπως ανέφερε έλαβε τη διαβεβαίωση πως  δεν θα επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας εξαιτίας της απόφασής της να αγοράσει ρωσικά πυραυλικά συστήματα. Μάλιστα, όπως ανέφερε, τα ρωσικά συστήματα θα παραδοθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

    Σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία αναμένει την παράδοση των μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ παρά την διαμάχη για τη συμφωνία των S-400.

    Από την πλευρά του πάντως ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, παρουσία του Τούρκου ομολόγου του, ότι η εξαγορά από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400 είναι “ένα πρόβλημα”. “Είναι ένα πρόβλημα, αυτό είναι αναμφισβήτητο”.

    “Η Τουρκία είναι μια φιλική χώρα”, σημείωσε παράλληλα, προσθέτοντας ότι “έχουμε κάνει σπουδαία πράγματα μαζί, είμαστε ένας πολύ σημαντικός εμπορικός εταίρος”.



    ΣΧΟΛΙΑ