• Κοινωνία

    Πανδημία: Αγωνία εν αναμονή των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού – Προς κλείσιμο της εστίασης και στις «πορτοκαλί» περιοχές

    • NewsRoom

    Ανακοινώσεις αναμένονται την ερχόμενηεβδομάδα, πιθανότατα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό


    Με αγωνία αναμένει ο κόσμος της εστίασης τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο αυστηρότερο πλαίσιο προστασίας απέναντι στο δεύτερο και πιο ενισχυμένο κύμα της πανδημίας της Covid-19

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει το κλεισίματος της εστίασης και στις «πορτοκαλί» περιοχές (επίπεδο 3), όπως είναι η Αττική, εκτός από αυτές που έχουν περάσει στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (επίπεδο 4), όπως η Θεσσαλονίκη. Στόχος είναι να  αντιμετωπίσει δραστικά το φαινόμενο  του συνωστισμού. Το μερικό lockdown στις «πορτοκαλί» περιοχές θα αφορά εκτός από εστιατόρια, καφέ και μπαρ, τόσο τα γυμναστήρια όσο και θέατρα, κινηματογράφους και πολυχώρους ψυχαγωγίας, ενδεχομένως και μουσεία.

    Ανοιχτά μέχρι νεωτέρας παραμένουν σχολεία και εμπορικά καταστήματα, παρότι αυστηρά μέτρα προστασίας που ισχύουν σήμερα για τα επίπεδα 3 και 4, θα επεκταθούν σε όλες τις χρωματικές διαβαθμίσεις του υγειονομικού χάρτη της χώρας.

    Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική παντού, εντός και εκτός των κτιρίων, σε όποια περιοχή της χώρας και αν βρεθεί κανείς, χωρίς να εξαιρούνται νομοί με ελάχιστα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

    Η απαγόρευση κυκλοφορίας έρχεται προς πλήρη εφαρμογή νωρίτερα, και να μετατίθεται από τις 00.30 στις  22:00 ή τις 23:00.



    ΣΧΟΛΙΑ