• Πολιτική

    Ουδεμία απάντηση από τη «βασίλισσα Ράνια» και τον «πρίγκιπα Δημήτριο» για το επίδομα ενοικίου

    • NewsRoom


    Σιγή ιχθύος τηρεί μέχρι στιγμής η ευκατάστατη αναπληρώτρια υπ. Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου που λαμβάνει επίδομα ετήσιο επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ, όπως οι μη έχοντες που εμπίπτουν στις ευεργετικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τη στιγμή που αυτή και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, αποτελούν το πλουσιότερο ζευγάρι της ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με τα πόθεν έσχες τους.

    Η «βασίλισσα Ράνια», μαζί με τον «πρίγκιπα Δημήτριο», αξιοποίησε ευνοϊκές διατάξεις του νόμου προκειμένου να λάβει επίδομα ενοικίου για σπίτι που διατηρεί στο Κολωνάκι. Οι σχετικές «υπογραφές» έπεσαν από υπηρεσίες του υπουργείου που υπηρετεί και κατάφερε να εισπράττει από το ελληνικό Δημόσιο επίδομα ύψους 1.000 ευρώ μηνιαίως.

    Οι εξελίξεις που αναμένονται στον απόηχο των αποκαλύψεων προβλέπονται δραματικές  με τον πρωθυπουργό να εκφράζει στην κυρία Αντωνοπούλου τη διαφωνία του, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της, και να… περιμένει την απάντησή της. Τούτων δοθέντων, η κ. Αντωνοπούλου φέρεται να τελεί ήδη υπό παραίτηση.

    Ανατρέχοντας σε διατάξεις, άρθρα και τροποποιήσεις νόμων η κα. Αντωνοπούλου αιτήθηκε το επίδομα κάνοντας χρήση του Ν. 4336/2015, που προβλέπει: «Η καταβολή που προβλέπεται στην 6701/27.12.1994 (Α’ 234) απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπως εκάστοτε τροποποιείται και ισχύει, εφαρμόζεται και για τα μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς που δεν έχουν τη βουλευτική́ ιδιότητα. Με απόφαση του υπουργού́ Οικονομικών δύναται να ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης. Η σχετική δαπάνη βαρύνει τις πιστώσεις του οικείου Υπουργείου. Η ως άνω διάταξη ισχύει από 1.2.2015».

    Ιδού και τα έγγραφα έγκρισης του επιδόματος για τις περιόδους 1/9/2015 έως 31/8/2016, 1/10/2016 έως 31/12/2016 και 1/8/2017 έως 30/11/2017:

     

    Επίδομα ενοικίου με περιουσία εκατομμυρίων

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Αντωνοπούλου δήλωσε μόνη της στο Πόθεν Έσχες για το 2015 επενδύσεις σε μετοχές και επενδυτικά ασφαλιστικά συμβόλαια αξίας περίπου 340.000 δολαρίων. Την ίδια ώρα, ο σύζυγός της, Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατείχε χαρτοφυλάκιο με μετοχές, αμοιβαία και άλλα επενδυτικά προϊόντα αξίας 2.725.881 δολαρίων!

    Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε για την ίδια χρονιά εισοδήματα 453.429 δολαρίων και η κυρία Αντωνοπούλου 70.637 ευρώ.

    Επίσης όπως φαίνεται από το πόθεν έσχες των δύο υπουργών το 2015 το ζευγάρι είχε €450.000 εισόδημα, καταθέσεις που προσεγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ, επενδύσεις που ξεπερνούν τα $3 εκατ. και διαθέτει πολυτελή βίλα στη Σύρο, διαμέρισμα στη Γλυφάδα και τις ΗΠΑ. Η κυρία Ράνια Αντωνοπούλου, με τον σύζυγό της υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου θεωρούνται μακράν το πιο πλούσιο ζεύγος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με ακίνητα στο Μανχάταν και τη Γλυφάδα, πολυτελή βίλα στη Σύρο, καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα εκατομμυρίων ευρώ και εισοδήματα ύψους 450.000 ευρώ ετησίως.

    Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι ήταν η ίδια η υπουργός που αναζήτησε επίμονα και φορτικά τρόπο ώστε να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο την παραμονή της στην Αθήνα. Είχε δώσει προς τούτο ρητή εντολή σε συνεργάτες της να ξεσκονίσουν κάθε νομική δυνατότητα που να δικαιολογεί ένα επίδομα ώστε να μην επιβαρύνεται η ίδια με το ενοίκιο. Ετσι, μερικούς μήνες μετά την υπουργοποίησή της κατατέθηκε η σχετική αίτηση, η οποία και εγκρίθηκε, με αποτέλεσμα εκτός του παχυλού υπουργικού μισθού της, που φτάνει τις 6.000 ευρώ, να λαμβάνει από το ταμείο του υπουργείου Εργασίας και το επιπλέον 1.000 ευρώ.

    Μεταξύ διατάξεων, άρθρων, προσθηκών και τροποποιήσεων, η αναπληρώτρια υπουργός αιτήθηκε το επίδομα κάνοντας χρήση του Ν. 4336/2015, που προβλέπει: «Η καταβολή που προβλέπεται στην 6701/27.12.1994 (Α’ 234) απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπως εκάστοτε τροποποιείται και ισχύει, εφαρμόζεται και για τα μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς που δεν έχουν τη βουλευτική́ ιδιότητα. Με απόφαση του υπουργού́ Οικονομικών δύναται να ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης. Η σχετική δαπάνη βαρύνει τις πιστώσεις του οικείου Υπουργείου. Η ως άνω διάταξη ισχύει από 1.2.2015». Η διάταξη δηλαδή που επεξέτεινε και στους υπουργούς τη χορήγηση επιδόματος που ισχύει για τους βουλευτές άρχισε να ισχύει αναδρομικά αμέσως μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις: Υπό παραίτηση η Αντωνοπούλου-«Περιμένω την απάντησή σου», της είπε ο Τσίπρας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτά είναι τα έγγραφα-ντοκουμέντα της έγκρισης επιδόματος ενοικίου στη Ράνια Αντωνοπούλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Twitter «ξεσπά» για το επίδομα της Αντωνοπούλου



    ΣΧΟΛΙΑ