• Πολιτική

    Όταν λείπουν τα ποντίκια (Κασσελάκης-Ανδρουλάκης), χορεύει ο γάτος (Μητσοτάκης)

    Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Κασσελάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης


    Για τουλάχιστον δύο 24ωρα την ελληνική αριστερά και κεντροαριστερά, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, τους απασχολεί η εκδήλωση στην οποία θα είναι κεντρικοί ομιλητές ο Διονύσης Τεμπονέρας (ΣΥΡΙΖΑ), ο Μανώλης Χριστοδουλάκης (ΠΑΣΟΚ) και η Έφη Αχτσιόγλου (Νέα Αριστερά).

    Τίτλος της εκδήλωσης που –πιθανότατα– θα γίνει στις 13 Φεβρουαρίου, «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;»

    Αυτή, λοιπόν, η εκδήλωση σήκωσε θύελλα στα δύο κόμματα που ακολουθούν τη ΝΔ και που μάχονται για τη δεύτερη θέση και τον τίτλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Στον ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν γιατί ένα στέλεχός τους, αν και όχι βουλευτής, ο κ. Τεμπονέρας, θα βρεθεί στο ίδιο πάνελ με έναν «αποστάτη», την κ. Αχτσιόγλου, δύο μήνες μετά τη διάσπαση. Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι δεν μπορεί ο κ. Τεμπονέρας να ανοίγει διαύλους επικοινωνίας και να δίνει «φιλί ζωής» στη Νέα Αριστερά η οποία στις δημοσκοπήσεις δεν πιάνει πάνω από 3%.

    Κι από την άλλη λένε γιατί πρέπει να τίθεται ένα τέτοιο δίλημμα για τον αντίπαλο του κ. Μητσοτάκη; Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη ο αντίπαλος; Το αμφισβητεί ο κ. Τεμπονέρας, αμφισβητώντας και την ηγεσία του κόμματος στο οποίο βρίσκεται.

    Λένε μάλιστα ότι ο κ. Τεμπονέρας επιδιώκει να προβληθεί προσωπικά και να αποκτήσει τη δική του περπατησιά, έχοντας βλέψεις για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αν και όποτε τεθεί τέτοιο ζήτημα.

    Η σκιά και το μπόι του Μανώλη

    Τις ίδιες πάνω – κάτω στεναχώριες έχουν και στο ΠΑΣΟΚ, με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη να μπαίνει στο στόχαστρο της κριτικής της ηγετικής ομάδας του κόμματος.

    Πολλοί στη Χαριλάου Τρικούπη σκέφτηκαν ότι ο νέος βουλευτής του κόμματος «νομίζει ότι το μπόι του είναι πιο μεγάλο από τη σκιά του», κι έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσφορία τους για τη συμμετοχή του στην εν λόγω εκδήλωση.

    «Τι πιστεύει ο κ. Χριστοδουλάκης; Ότι δεν υπάρχει αντίπαλος του κ. Μητσοτάκη και πρέπει να εφεύρουμε κάποιον; Μα τότε αμφισβητεί ευθέως τον πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη, και τον αγώνα που δίνει για να μεγαλώσει το κόμμα και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση», έλεγαν.

    Πληροφορίες ανέφεραν, πάντως, ότι ο κ. Χριστοδουλάκης το ξανασκέφτεται μετά τις γκρίνιες που υπήρξαν, λέγοντας ότι πίστευε πως θα πήγαινε να μιλήσει σε μια εκδήλωση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς γενικότερα.

    Είναι άγνωστο, βεβαίως, αν η εν λόγω εκδήλωση θα γίνει, όμως, όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές, δεν ήταν και τόσο «αθώα» η διοργάνωσή της. Ορισμένοι πιστεύουν ότι στους κόλπους των κομμάτων από το κέντρο και αριστερά υπάρχει μια διάθεση της γενιάς των 30άρηδων να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν στο μέλλον περισσότερα απ’ ότι έχουν σήμερα.

    Δηλαδή, τόσο ο κ. Τεμπονέρας θέλει να πάρει θέση στην κούρσα διαδοχής Κασσελάκη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει σε νέο «Βατερλώ» στις ευρωεκλογές.

    Και ο κ. Χριστοδουλάκης θα ήθελε να γίνει ένας πόλος απέναντι στον πρόεδρο Ανδρουλάκη και την ομάδα του, βάζοντας παρακαταθήκη για το μέλλον.

    Ενώ και η κ. Αχτσιόγλου δεν επιθυμεί να βγει εκτός πολιτικού παιχνιδιού, περιμένοντας τη σειρά της.

    Σε κάθε περίπτωση, πολλοί είναι οι αναλυτές που λένε για την Κεντροαριστερά με δηκτικό τρόπο «φτωχό χωριό τα λίγα σπίτια». Δηλαδή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βουλιάζει στα επίπεδα του 10%-13%, το ΠΑΣΟΚ να μην μπορεί να ισχυροποιηθεί και να φτάσει πιο κοντά στο 20% απ’ ότι στο 10% και τη Νέα Αριστερά να «φυτοζωεί» όντως δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα ισχυρός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Κι όσο τα «ποντίκια» της Κεντροαριστεράς δεν μπορούν να γίνουν ισχυρά, η «γάτα» της Κεντροδεξιάς χορεύει μόνη της.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία βρίσκονται αυτή την περίοδο πολλαπλά βαλλόμενοι αφού «έχουν απλώσει τον τραχανά» σε όλα τα επίπεδα, επομένως συναντούν και ισχυρές αντιστάσεις.

    Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και η κόντρα με την Εκκλησία, τα αγροτικά μπλόκα και οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στα Πανεπιστήμια, το κύμα ακρίβειας που δεν μπορεί να τιθασευτεί, τα νομοσχέδια για τους Ποινικούς Κώδικες και τα μη Κρατικά ΑΕΙ που βρίσκονται στο προσκήνιο, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για την κυβέρνηση.

    Χωρίς, ωστόσο, ισχυρή και δομική αντιπολίτευση ή με τα υπόλοιπα κόμματα να ομφαλοσκοπούν και να «τρώγονται» για εκδηλώσεις σαν κι αυτή που οργανώθηκε για τον… αντίπαλο της ΝΔ, κάνουν το Μέγαρο Μαξίμου να τρίβει τα χέρια του.

    Διαβάστε επίσης:

    Βουλή: Με ευρύτατη πλειοψηφία πέρασε από τις επιτροπές το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

    Κυριάκος Πιερρακάκης: Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Τα 200 άρθρα και οι ρυθμίσεις

    Σάλος με τον Πολάκη: Αν αλλάξουμε τη δικαιοσύνη, θα βάλουμε κάποιους στη φυλακή



    ΣΧΟΛΙΑ