• Πολιτική

    Όταν λέει ο Πολάκης ότι «τρομάξανε οι αστοί» για ποιους ακριβώς μιλάει;


    Βρήκε πάλι τον τρόπο να προκαλέσει ο… σεσημασμένος πλέον αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του κατά των δικαστών, που πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις, ο κ. Πολάκης επέλεξε να απαντήσει στις αντιδράσεις αυτές με ένα αμφιλεγόμενο τραγούδι.

    «Κι αυτό για όσους έπαθαν πανικό, για την “προσβολή” των οσίων και ιερών συντεταγμένων του βαθέως κράτους. Καλό ξημέρωμα», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, παραθέτοντας το τραγούδι «Ο Μπεζεντάκος (Οι αστοί τρομάξανε)» του Πάνου Τζαβέλα.

    Πρόκειται για ένα τραγούδι το οποίο αναφέρεται στον αγωνιστή κομμουνιστή Μιχάλη Μπεζεντάκο (ή Μπεζαντάκο), και το πώς απέδρασε με κινηματογραφικό τρόπο από τις φυλακές Συγγρού το 1932.

    Οι στίχοι του τραγουδιού είναι χαρακτηριστικοί των προθέσεων του κ. Πολάκη. Ενδεικτικά:

    Οι αστοί τρομάξανε 
    και κάστρα φτιάξανε
    να κλείσουν τα παιδιά
    των εργατών

    Μα αυτοί με μια γροθιά
    σπάζουνε τα δεσμά
    τα καστρα καταργούνε 
    των αστών

    […]

    Τον πήγανε κλεισμένο
    διπλόμανταλωμένο
    να τον δικάσουνε
    σε θάνατο

    Μα αυτός τρυπάει τον τοίχο
    χωρίς κανέναν ήχο
    και βρίσκουν κούτσουρο
    στο θάλαμο.

    Αν αντιπαρέλθουμε βέβαια το γεγονός ότι στο τραγούδι αυτό εκθειάζεται η απόδραση ενός φυλακισμένου (κατηγορούμενου για τον θάνατο ενός αστυνομικού), δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το ταξικό μίσος που βγάζουν οι στίχοι του – ένα ταξικό μίσος που παραπέμπει σε άλλες εποχές, και όχι στο έτος 2016…

    Και βέβαια είναι ένα ερώτημα το ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι αστοί για τους οποίους ο Παύλος Πολάκης υπονοεί ότι… τρομάξανε με τις δηλώσεις του. Μήπως είναι οι ίδιοι αστοί που με τις ψήφους τους έστειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τον ίδιο στη Βουλή και το κυβερνητικό συμβούλιο; Ή μήπως τον ίδιο τον ψήφισαν μόνο… αγωνιστές του ΚΚΕ;

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/se-polemo-tous-dikastes-ke-o-kouroumplis/54612



    ΣΧΟΛΙΑ