ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
** Η Αριστερά αναδεικνύει τον λυρισμό των ανθρώπων, βγάζει από μέσα τους τον ποιητή. Μου έστειλε η φίλη μου η Αργυρώ, η δημοσιογράφος, την περιγραφή της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο χωριό του. Δεν είναι κείμενο από κάποιο μπλογκ φανατικού, είναι η ανταπόκριση δημοσίου υπαλλήλου, εργαζόμενου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ). Σας το μεταφέρω αυτούσιο, με τον σεβασμό που θα είχα σε ένα διήγημα της Χρυσηίδας Δημουλίδου.
*Τον ξέρουν όλοι από παιδί. Και σήμερα υποδέχθηκαν το δικό τους παιδί ως πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην πλατεία του Αθαμάνιου Άρτας, του χωριού που απολάμβανε τα παιδικά του καλοκαίρια, συναντήθηκε με τους συγγενείς και τους φίλους του. Αυτοί με τους οποίους στην πλατεία του χωριού μοιράστηκε τις αλησμόνητες παιδικές στιγμές, σήμερα υποδέχθηκαν τον δικό τους Αλέξη με ένα τεράστιο χαμόγελο και μια γλυκιά αγωνία να τον συναντήσουν και πάλι, να τον αγκαλιάσουν και να τον καμαρώσουν.
Και ο ίδιος όταν έφτασε στην πλατεία των παιδικών του χρόνων -ανήμερα της ημέρας που γιορτάζει τα Αθαμάνιο- έδειξε να απολαμβάνει τούτο το αντάμωμα.
Δίπλα στον θείο του, τον παπά Δημήτρη Τσίπρα, δεν προλάβαινε να χαιρετά τους πρεσβύτερους, να μοιράζεται αναμνήσεις με τους νεότερους και να απολαμβάνει την αγάπη των δικών του ανθρώπων.
*Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην χορέψει. Όχι έναν οποιοδήποτε δημοτικό χορό, αλλά το «Καγκελάρι». Χορό παραδοσιακό των Τζουμέρκων και των χωριών στα Αθαμάνια Ορη που οι κάτοικοι «επινόησαν» στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Χορό που οι χορευτές χορεύουν σφιχταγκαλιασμένοι, ώστε να συνεννοούνται κιόλας…
Μαζί του χόρεψε σχεδόν όλο το χωριό και όταν τελείωσαν ακολούθησε το «πρωτόκολλο των πανηγυριού». Τα τραπέζια στρώθηκαν, το φαγητό σερβιρίστηκε και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι το πρωί, όπως ακριβώς επιβάλλει η παράδοση.
** Επιστρέψτε μου ένα σχόλιο. Η παραπάνω «είδηση» μας διασκεδάζει για τον ακραίο τρόπο της. Στην πραγματικότητα αυτό είναι το περιεχόμενο των κρατικών μέσω ενημέρωσης, δεν γίνονται ρεπορτάζ αλλά λιβανωτοί. Αυτό είναι ένδειξη απολυταρχικού καθεστώτος Αν το συσχετίσουμε με τον έλεγχο που θέλει να έχει η κυβέρνηση στα ιδιωτικά κανάλια, τα πράγματα γίνονται χειρότερα.
Διαβάστε ακόμη:
http://www.mononews.gr/na-giati-ta-funds-korakia-pou-tha-erthoun-stin-ellada-tha-vgaloun-polla-lefta-2017/67856
Δείτε ακόμη:
http://www.mononews.gr/poulane-plia-panamax-gia-dialisi-alla-den-ta-theli-kanis-protimoun-ta-bulkers/67841
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καραμανλής υπερ Σαμαρά: Να ακούμε τους πιο έμπειρους, αντί να τους διαγράφουμε κυριολεκτικά ή μεταφορικά
- Χριστίνα Αλεξοπούλου: Πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το «τσάμπα πέθανε» – «Δεν αφορούσε τους πολίτες»
- Tesla: Βουτιά 88% στη Νορβηγία
- Κάγια Κάλας: Το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα σηματοδοτεί ένα «θετικό βήμα στο ειρηνευτικό σχέδιο»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.