• Πολιτική

    Οργισμένος Σκέρτσος: Οι βάνδαλοι του «Ρουβίκωνα» ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τη σύζυγό μου

    • NewsRoom
    Η νόσηση Σκέρτσου δεν επηρεάζει τη λειτουργία του Μαξίμου - Στον Αη Στράτη τα Θεοφάνια ο Μητσοτάκης με μήνυμα στον Ερντογάν

    Άκης Σκέρτσος – υπουργός Επικράτειας


    Πρόσωπο με πρόσωπο με τη σύζυγο του Άκη Σκέρτσου ήρθαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» που πήγαν στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας για να γράψουν συνθήματα.

    Γνώριζαν πολύ καλά και τη διεύθυνση του σπιτιού μου και ότι δεν έχω φρουρά, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook o κ. Σκέρτσος, και αυτό τους κάνει εκτός από εχθρούς της δημοκρατίας και θρασύδειλους.

    «Οι δυνάμεις του Ρουβίκωνα είναι αντιδημοκρατικές διότι εχθρεύονται και απειλούν ευθέως τα συνταγματικά κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα κάθε δημοκρατικού πολίτη, όπως είναι η ελευθερία της γνώμης, η ατομική ιδιοκτησία, η προστασία της οικογενειακής εστίας», γι’ αυτό, τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, και η καταδίκη της δράσης τους πρέπει να είναι απόλυτη από τον πολιτικό κόσμο.

    Θρασύδειλοι, αντιδημοκράτες

    Η ανάρτηση του κ. Σκέρτσου για την «επίσκεψη» του «Ρουβίκωνα» στην οικία του το βράδυ της Τετάρτης έχει αναλυτικά ως εξής:

    «Τα μέλη του Ρουβίκωνα που βανδάλισαν χθες το διαμέρισμά μου και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τη σύζυγό μου «επί τω έργω», γνώριζαν πολύ καλά εκτός από τη διεύθυνση του σπιτιού μου και ότι δεν έχω φρουρά. Παραβίασαν δηλαδή ανοιχτές πόρτες. Αυτό τους κάνει εκτός από εχθρούς της δημοκρατίας και θρασύδειλους.

    Και ναι, οι δυνάμεις του Ρουβίκωνα είναι αντιδημοκρατικές διότι εχθρεύονται και απειλούν ευθέως τα συνταγματικά κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα κάθε δημοκρατικού πολίτη, όπως είναι η ελευθερία της γνώμης, η ατομική ιδιοκτησία, η προστασία της οικογενειακής εστίας.

    Γι’ αυτό και η καταδίκη της δράσης τους πρέπει να είναι απόλυτη από τον πολιτικό κόσμο. Για να το πούμε απλά, όσοι δεν το κάνουν θεωρούν φυσιολογικό σε μια δημοκρατία όποιος διαφωνεί μαζί σου να σε εκφοβίζει βανδαλίζοντας το σπίτι σου χωρίς να έχει συνέπειες για αυτό. Δεν τους φοβόμαστε».

     

    Καταδίκασε ο Οικονόμου

    Τα μέλη του Ρουβίκωνα το βράδυ της Τετάρτης έγραψαν συνθήματα στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ενώ έκαναν … μεταμεσονύκτια «επίσκεψη» και στην οικία της αναπλητρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, γράφοντας συνθήματα με μπογιές στους τοίχους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εντολή μείωσης των τακτικών χειρουργείων λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

    Οξύτατη ήταν αντίδραση του εκπροσώπου της κυβέρνησης, Γιάννη Οικονόμου, που κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, σχολίασε σχετικά:

    «Σε ό,τι αφορά τους θρασύδειλους φασίστες του Ρουβίκωνα που βανδαλίζουν τα σπίτια που μένουν με τις οικογένειές τους μέλη της κυβέρνησής μας δεν έχουμε να πούμε πολλά. Η καταδίκη μας είναι αυτονόητη, όπως και η βεβαιότητά μας ότι αργά ή γρήγορα η Ελληνική Αστυνομία θα τους οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης για να κριθούν για τις εγκληματικές τους πράξεις».

    «Προκαλεί, ωστόσο, εντύπωση», παρατήρησε ο κ. Οικονόμου, «το γεγονός ότι ενώ από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουμε επιθέσεις του “Ρουβίκωνα” σε έξι υπουργούς της κυβέρνησης δεν έχουμε ακούσει ακόμα μια λέξη καταδίκης ή αποδοκιμασίας από την αξιωματική αντιπολίτευση».

    Με ανάρτησή του στο twitter, o υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χαρακτήρισε απολύτως χυδαία την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο σπίτι της κυρίας Γκάγκα, διαμηνύοντας: «Είμαστε όλοι δίπλα της. Δεν μας τρομάζουν δεν μας εκφοβίζουν».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ