• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 23,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Κασσελάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης


    Την απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action24.

    To κυβερνών κόμμα καταγράφεται στο 38,6% στην εκτίμηση ψήφου, με οριακή άνοδο σε σχέση με το Νοέμβριο – με προβάδισμα 23,1 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, που χάνει μισή μονάδα και εμφανίζεται στο 15,5%.

    Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει 37,3 ως ο καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού, με δεύτερο τον… Κανένα, που λαμβάνει 33,1%!

    Ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη καταγράφει νέα πτώση στο 13,4% , από το 14,7% του Νοεμβρίου, όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα, που εμφανίζονται είτε στάσιμα, είτε με πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, το 44,3% των ψηφοφόρων του κόμματος λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη έχει δυνατότητες να ανακάμψει.

    Χαμηλές προσδοκίες – Αρνητικοί οι περισσότεροι στους γάμους ομοφύλων ζευγαριών

    Περιορισμένες είναι οι προσδοκίες των πολιτών για το 2024 – το 31,8% δηλώνει μεγάλη ή αρκετή αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά. Οι πολίτες – όπως και σε όλες τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις – θεωρούν ως μακράν σοβαρότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας την ακρίβεια, ενώ σημαντικά ποσοστά έχει πλέον και η εγκληματικότητα.

    Παράλληλα, η πλειονότητα των πολιτών στέκεται αρνητικά απέναντι στους γάμους ομοφύλων ζευγαριών, ενώ πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό εκείνων που διαφωνούν με την τεκνοθεσία για τους ομοφύλους.

    Μάλιστα, η εταιρεία έκανε ερώτημα για το θέμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ – με τους 8 στους 10 να εκφράζουν τη διαφωνία τους, ειδικά για την τεκνοθεσία.

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης: Σημαντική η επένδυση της Cosco αλλά να υπάρχει σεβασμός στην εργασιακή νομοθεσία

    «Νίκη»: Βουλευτής προειδοποιεί ότι αυτές τις ημέρες ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως και βγαίνουν οι… καλικάντζαροι!

    Γεωργιάδης: Ακατάσχετο επίδομα μητρότητας, βελτιώσεις για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες με χρέη στον ΕΦΚΑ



    ΣΧΟΛΙΑ