ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη στους 37 συλληφθέντες για το «πάρτι» με τις επιδοτήσεις – Οδηγήθηκαν σε Ευρωπαίο ανακριτή
Μπορεί τα βλέμματα όσον αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ να είναι στραμμένα στην απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που δεσμεύει όλα τα ακίνητα, οχήματα και τραπεζικούς λογαριασμούς της πρώην πολιτεύτριας της ΝΔ Πόπης Σεμερτζίδου και συγγενών της ύψους 1,5 εκ. ευρώ αλλά φαίνεται πως τα επόμενα 24ωρα θα έρθει στη Βουλή η δεύτερη δικογραφία.
Οι πληροφορίες λένε πως σε πρώτο στάδιο η νέα δικογραφία θα αφορά 6 βουλευτές. Πέντε βουλευτές από τη ΝΔ και έναν από την αντιπολίτευση. Οι ίδιες πηγές λένε πως η ευρωπαϊκή εισαγγελία θα ζητάει την άρση ασυλίας για τους εν λόγω βουλευτές.
Φαίνεται πως η δικογραφία θα περιλαμβάνει τις συνομιλίες βουλευτών που κατέγραψε νόμιμα ο κοριός και ερευνάται αν υπήρξε κάτι μεμπτό από τους διαλόγους.
Οι μυημένοι λένε πως ουσιαστικά και η νέα δικογραφία περιλαμβάνει βουλευτές που ήταν και στην πρώτη δικογραφία, κάτι βέβαια που μένει να αποδειχθεί.
Να σημειωθεί πως στον πρώτο φάκελο που είχε σταλεί, προ τριών περίπου μηνών από τη Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στη Βουλή, περιέχονταν οι συνομιλίες των βουλευτών Χρήστου Κέλλα, Διονύση Σταμενίτη, Θεόφιλου Λεονταρίδη, Τάσου Χατζηβασιλείου, Μάξιμου Σενετάκη, Θανάση Σταυρόπουλου, Χρήστου Μπουκώρου και Φανή Παππά από τη ΝΔ, του Φραγκίσκου Παρασύρη από το ΠΑΣΟΚ και του Βασίλη Κόκκαλη από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Άρση ασυλίας
Είναι σαφές ότι ο νέος φάκελος για τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον με το κυβερνητικό στρατόπεδο να εξετάζει ήδη όλα τα ενδεχόμενα. Με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν θα υπάρχει συνολική απόφαση για το ποια στάση θα κρατήσει αλλά κάθε περίπτωση θα κριθεί ανάλογα με τα στοιχεία που θα υπάρξουν.
Έτσι αν κριθεί ότι απαιτείται να ψηφιστεί η άρση ασυλίας για κάποιον γαλάζιο βουλευτή η πλειοψηφία θα είναι θετική.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει εξ αρχής ότι υπάρχει κάτι μεμπτό λένε οι ίδιες πηγές. Αφού ανάλογα με τους διαλόγους που έχουν καταγραφεί μπορεί να ερωτηθούν οι συγκεκριμένοι βουλευτές που αναφέρονταν και αν πράγματι ζητούσαν από τους επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ να παρανομήσουν και δώσουν επιδοτήσεις σε αγρότες που δεν δικαιούνταν.
Έλεγχοι
Την ίδια ώρα πάντως από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με γοργούς ρυθμούς στα κόκκινα ΑΦΜ του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Κάθε περίπτωση θα ελεγχθεί και οποιοσδήποτε αποδειχθεί πως καταχράστηκε τις αγροτικές επιδοτήσεις, θα αντιμετωπίσει και τις αντίστοιχες κυρώσεις οι οποίες προβλέπονται ξεκαθαρίζουν τα ίδια στελέχη.
Να σημειωθεί πως η Οικονομική Αστυνομία είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην έρευνα, με συμβολή και της ΑΑΔΕ και στόχος ειναι όπως λένε από την κυβέρνηση τα χρήματα να επιστρέψουν πίσω στα κρατικά ταμεία.
Διαβάστε επίσης
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος πρόεδρος της Εξεταστικής επιτροπής
Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Όλες οι πληρωμές με απόλυτους διασταυρωτικούς ελέγχους – Έρχεται νέο πλαίσιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πράσινα τιμολόγια Νοεμβρίου: Το φθηνότερο από τη ΔΕΗ στα 13,9 λεπτά- Οι τιμές όλων των παρόχων
- Σκότωσαν με καλάσνικοφ τον Γιάννη Λάλα, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ
- Ρύθμιση δανείου και ευθύνη του εγγυητή: Πότε η τράπεζα μπορεί να στραφεί εναντίον του για ολόκληρο το χρέος
- Forbes 2025: Οι σταρ που συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια μετά θάνατον