• Πολιτική

    Ομιλία Μητσοτάκη στην Βουλή: Ανακοίνωσε πλήρη άρση των capital controls (live)

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Ομιλία στην Βουλή έκανε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία ανακοίνωσε την πλήρη άρση των capital controls.

    H Τράπεζα της Ελλάδος και ο διοικητής της, Γιάννης Στουρνάρας, είναι θετικοί στην άρση και των τελευταίων περιορισμών, καθώς επιβεβαιώθηκε η συνεχιζόμενη αύξηση στις καταθέσεις.

    Βασικός στόχος της πλήρους κατάργησης των capital controls είναι η αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης σε επενδυτική βαθμίδα. Οι περιορισμοί αποτελούν περιοριστικό παράγοντα και η κατάργησή τους θα επιτρέψει στους οίκους να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

    Σήμερα συζητείται και ψηφίζεται από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το GDPR με τίτλο «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016».



    ΣΧΟΛΙΑ