Τράπεζες

Reuters: Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο η πλήρης άρση των capital controls

  • NewsRoom
capital controls


Η Τράπεζα της Ελλάδος συνέστησε στην κυβέρνηση την πλήρη άρση των ελέγχων επί των κινήσεων κεφαλαίου (capital controls) που επέβαλε η χώρα για να αποτρέψει μια έλλειψη ρευστότητας το 2015.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με ανώτερο υπάλληλο της τράπεζας με γνώση του θέματος, η κεντρική τράπεζα διενεργεί εκτίμηση των επιπτώσεων της κίνησης αυτής και θα στείλει τα αποτελέσματα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις τράπεζες. Εν συνεχεία, η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Η πλήρης χαλάρωση των ελέγχων αναμένεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, εντός του πρώτου διμήνου του φθινοπώρου, δηλαδή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Το σήμα για την πλήρη άρση των capital controls είχε δώσει τον Ιούλιο ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο διοικητής της ΤτΕ αμέσως μετά την συνάντηση δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θα εισηγηθούμε την πλήρη άρση των capital controls το συντομότερο δυνατόν».


ΣΧΟΛΙΑ