ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Τράπεζα της Ελλάδος συνέστησε στην κυβέρνηση την πλήρη άρση των ελέγχων επί των κινήσεων κεφαλαίου (capital controls) που επέβαλε η χώρα για να αποτρέψει μια έλλειψη ρευστότητας το 2015.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με ανώτερο υπάλληλο της τράπεζας με γνώση του θέματος, η κεντρική τράπεζα διενεργεί εκτίμηση των επιπτώσεων της κίνησης αυτής και θα στείλει τα αποτελέσματα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις τράπεζες. Εν συνεχεία, η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
Η πλήρης χαλάρωση των ελέγχων αναμένεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, εντός του πρώτου διμήνου του φθινοπώρου, δηλαδή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.
Το σήμα για την πλήρη άρση των capital controls είχε δώσει τον Ιούλιο ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο διοικητής της ΤτΕ αμέσως μετά την συνάντηση δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θα εισηγηθούμε την πλήρη άρση των capital controls το συντομότερο δυνατόν».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Protos: Το τέλος μιας δύσκολης περιόδου και η νέα αφετηρία για τη METLEN
- Συνεχίζονται οι πολεμικές εντάσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου και εμποδίζουν την ασφαλή ναυσιπλοΐα
- Οι «χρυσές» συμβάσεις που θέλουν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές – Μάχη για ΣΔΙΤ €1,5 δισ.
- «ΔΕΟΣ» της ΑΑΔΕ και με… υποβρύχιο drone – Τα νέα υπερόπλα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.