ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Τράπεζα της Ελλάδος συνέστησε στην κυβέρνηση την πλήρη άρση των ελέγχων επί των κινήσεων κεφαλαίου (capital controls) που επέβαλε η χώρα για να αποτρέψει μια έλλειψη ρευστότητας το 2015.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με ανώτερο υπάλληλο της τράπεζας με γνώση του θέματος, η κεντρική τράπεζα διενεργεί εκτίμηση των επιπτώσεων της κίνησης αυτής και θα στείλει τα αποτελέσματα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις τράπεζες. Εν συνεχεία, η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
Η πλήρης χαλάρωση των ελέγχων αναμένεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, εντός του πρώτου διμήνου του φθινοπώρου, δηλαδή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.
Το σήμα για την πλήρη άρση των capital controls είχε δώσει τον Ιούλιο ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο διοικητής της ΤτΕ αμέσως μετά την συνάντηση δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θα εισηγηθούμε την πλήρη άρση των capital controls το συντομότερο δυνατόν».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Europa League: Η Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου σήκωσε το τρόπαιο – Νίκησε 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Κ. Μητσοτάκης: Το ενδιαφέρον για το «βραχιολάκι», οι ερωτήσεις και η οδηγία για επιτάχυνση
- Αναγέννηση στη Λίμνη Κόμο: Η νέα ζωή μιας εγκαταλελειμμένης βίλας από το Tuckey Design Studio
- Αρ. Παντελιάδης για πληθωρισμό: Τα δύσκολα πέρασαν αλλά δεν αποκλείονται εξάρσεις στις τιμές
