• Πολιτική

  Όλγα Γεροβασίλη: Το καταστατικό προβλέπει εκλογές ένα μήνα μετά την προκήρυξή τους και μόνο με κάλπη

  • NewsRoom
  Η Όλγα Γεροβασίλη απευθύνεται στους συνέδρους του κόμματος (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

  Η Όλγα Γεροβασίλη απευθύνεται στους συνέδρους του κόμματος (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)


  «Εκλογή αρχηγού όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του κόμματος», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους.

  Η κ. Γεροβασίλη άφησε μία αιχμή κατά του προέδρου λέγοντας ότι «στην δική του σύντομη απάντηση στην ομιλία της, έκανε μία παράλειψη δεν είπε ότι η εκλογή θα γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό, όπως έγινε και στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια του ιδίου του κ. Κασσελάκη». Ακολούθως εξήγησε ότι «το καταστατικό προβλέπει ότι η εκλογή αρχηγού γίνεται έναν μήνα μετά την προκήρυξη και ότι θα γίνει με κάλπη».

  Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης έχει πει για εκλογή στις 10 Μαρτίου και ότι θα γίνει με υβριδικό σύστημα, δηλαδή και με κάλπη και ψηφιακά. Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμη ότι το Συνέδριο θα αποφασίσει αύριο για το αν τελικά θα γίνει η εκλογή αρχηγού. Πρόσθεσε όμως ότι «το Συνέδριο δεν είναι καταστατικό και δεν μπορεί να αλλάξει την διαδικασία εκλογής- δηλαδή το διάστημα του ενός μήνα και ότι γίνεται με κάλπη”.

  Όσο για την δέσμευση που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης την επομένη της εκλογής να παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος σχολίασε «δεν θεωρώ αναγκαίο να απαντήσω στα αυτονόητα. Το εγγυάται η πορεία μου στην παράταξη».

  Διαβάστε επίσης

  ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Όλγα Γεροβασίλη – Κασσελάκης: Στις 10 Μαρτίου οι εκλογές

  Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ της Όλγας Γεροβασίλη τάχθηκε η Αθηνά Λινού

  ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Όλγα Γεροβασίλη – Κασσελάκης: Στις 10 Μαρτίου οι εκλογές  ΣΧΟΛΙΑ