• Πολιτική

    Όλες οι καταθέσεις για τον καβγά του Στέλιου Διονυσίου με τους αστυνομικούς


    Στην ψυχή του αείμνηστου πατέρα του Στράτου Διονυσίου ορκίζεται ο Στέλιος Διονυσίου ότι δεν χτύπησε με το αυτοκίνητό του τον νεαρό αστυνομικό, την ώρα που παραβίαζε τα αστυνομικά μέτρα για να διασχίσει δρόμους κλειστούς για τους υπόλοιπους οδηγούς. «Έτρεχε κατά πάνω μου… Αν δεν έκανα γρήγορα στην άκρη, θα μου είχε προκαλέσει μεγαλύτερη σωματική βλάβη», ανταπαντά ο μηνυτής αστυνομικός.

    Με κάθε λεπτομέρεια οι δύο πρωταγωνιστές του καβγά που οδήγησε στην ανταλλαγή μηνύσεων και τη σύλληψη του δημοφιλούς καλλιτέχνη περιγράφουν στις καταθέσεις τους στην αστυνομία τη δική τους εκδοχή.

    Και οι δύο επικαλούνται ως αδιάψευστους μάρτυρες τις κάμερες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας αλλά και αυτές των γύρω κτιρίων.

    Ο τραγουδιστής παραδέχεται ότι εξύβρισε τον αστυνομικό επειδή δεν του επέτρεψε να περάσει το αστυνομικό «μπλόκο» για να πάει, όπως ισχυρίζεται στο νοσοκομείο, αρνείται όμως κατηγορηματικά ότι χτύπησε με τον καθρέπτη του αυτοκινήτου του τον άνδρα της Άμεσης Δράσης.

    Στην κατάθεση του μάλιστα επικαλείται και μία στιχομυθία, η οποία φέρεται να έγινε λίγο μετά το συμβάν:

    «Για να αποδείξω ότι λέει ψέματα ο αστυνομικός, του είπα, “Για να σου αποδείξω ότι δεν σε χτύπησα θα κάνω κάτι για πρώτη φορά στη ζωή μου, σου ορκίζομαι στην ψυχή και τα κόκκαλα του πατέρα μου. Εσύ πού ορκίζεσαι;”.

    Μου απάντησε, “Τα παιδάκια θα παίζουμε τώρα;”.

    «Η υγεία μου ήταν σοβαρότερη από τα μέτρα»

    Λίγες ώρες μετά το χθεσινό συμβάν στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας ο Στέλιος Διονυσίου καταθέτει στην αστυνομία.

    Αισθάνεται, λέει,  δυσφορία στο στήθος και στην προσπάθεια του να φτάσει στο νοσοκομείο, βρίσκεται στο πρώτο αστυνομικό μπλόκο.

    Ο τραγουδιστής περιγράφει:

    «Έκανα τη σκέψη ότι το να έχει μπει κορδέλα για να περάσει ένας ξένος επίσημος, δεν ήταν σοβαρότερο από την κατάσταση της υγείας μου.

    Ήμουν το πρώτο αυτοκίνητο στο φανάρι. Ένας αστυνομικός, όταν του είπα ότι πρέπει να περάσω επειδή υπήρχε άμεση ανάγκη για την υγεία μου, μου αποκρίθηκε να περάσω ευθεία και να κάνω τον κύκλο για να φτάσω στην Αθηναϊκή Κλινική.

    Όταν του είπα να μου επιτρέψει κατ’ εξαίρεση να περάσω, έφυγε από εμένα, ρώτησε έναν ανώτερο του, επέστρεψε και μου είπε να κάνω τον κύκλο.

    Στην επόμενη διασταύρωση παρακάλεσα πάλι τον αστυνομικό που ήταν εκεί να μου επιτρέψει να περάσω για λόγους υγείας.

    Με είχε πιάσει δυσφορία και αισθανόμουν ότι έπρεπε να πάω αμέσως στην κλινική. Μου απάντησε ότι δεν μπορούσα να περάσω.

    Μην αντέχοντας όμως το πρόβλημα της υγείας μου και έχοντας έντονη δυσφορία, αγνόησα την κορδέλα και πέρασα. Καθώς κατευθυνόμουν προς την πλατεία Μαβίλη κι ενώ βρισκόμουν κάθετα της οδού Β.Σοφίας, άκουσα έναν ήχο.

    Μετά από ένα δυο μέτρα σταμάτησα να δω τι έγινε. Δεν είδα κάτι που να μου τράβηξε την προσοχή, δηλαδή κάποιο αντικείμενο, ούτε φυσικά άνθρωπο.»

    Διονυσίου
    Στέλιος Διονυσίου

    Ο Στέλιος Διονυσίου υποστηρίζει ότι ξαφνικά τον πλησίασε ο μηνυτής αστυνομικός και άρχισε να του ζητά εξηγήσεις:

    «Παραξενεύτηκα γιατί δεν τον είχα δει. Ήμουν ήδη σε έντονη ψυχολογική πίεση λόγω του ότι έπρεπε να φτάσω στο νοσοκομείο και η σωματική δυσφορία καθιστούσε αναγκαία την άμεση μετάβαση μου στην κλινική. Ο αστυνομικός μου απευθύνθηκε με αγένεια και νεύρα λέγοντας μου “Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες”.

    Ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες και του επισήμανα ότι πρέπει να μεταβώ στην κλινική. Είχα και παλαιότερα πρόβλημα με το στήθος μου.

    Μου είπε ότι πρέπει να μεταβούμε στο αστυνομικό τμήμα. Εκνευρίστηκα γιατί δεν μπόρεσα ποτέ να κατανοήσω πώς ένας νέος άνθρωπος δεν μπορούσε να καταλάβει το πρόβλημα υγείας και επέμενε, αντί να με προστατεύσει και να με αφήσει να πάω στην κλινική που ήταν ακριβώς δίπλα, να επιμένει να με οδηγήσει στο αστυνομικό τμήμα.»

    «Σέβομαι την αστυνομία, τραγουδάω αφιλοκερδώς σε εκδηλώσεις της»

    Ο Στέλιος Διονυσίου που πλέον κατηγορείται για εξύβριση, απείθεια και επικίνδυνη σωματική βλάβη και θα δικαστεί από το Αυτόφωρο στις 9 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι, φεύγοντας από τα δικαστήρια, ζήτησε συγνώμη από τον αστυνομικό για τη συμπεριφορά του, όχι όμως και για τον τραυματισμό τον οποίο κατηγορηματικά αρνείται.

    Όπως λέει στην κατάθεσή του:

    «Πρώτη φορά στη ζωή μου ήρθα σε αντιπαράθεση με αστυνομικό για το λόγο ότι οι αρχές μου είναι να σέβομαι τους θεσμούς.

    Ουδέποτε θα προέβαινα σε τέτοια πράξη, δηλαδή να χτυπήσω αστυνομικό και μάλιστα χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό μου όπως ψευδέστατα αναφέρει ο μηνυτής. Προς επίρρωση του ισχυρισμού μου ότι σέβομαι την αστυνομία είναι ότι κάθε χρόνο τραγουδάω αφιλοκερδώς σε εκδηλώσεις της ΕΛΑΣ.

    Ο ισχυρισμός του αστυνομικός είναι συκοφαντικός για εμένα. Διαφέρει από την αγωγή μου, τις αρχές και το χαρακτήρα μου.»

    Η αλήθεια λέει ο κ. Διονυσίου, θα αποδειχθεί από τις κάμερες της περιοχής και το υλικό τους αιτείται να συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Ο τραγουδιστής υπέβαλε μήνυση σε βάρος του αστυνομικού για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.

    «Με εξύβρισε και με τραυμάτισε»

    Ο 27χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στην Άμεση Δράση δίνει με την κατάθεση του τη δική του εκδοχή.

    Παρακολουθούσε από απόσταση τον Στέλιο Διονυσίου να ζητά από συνάδελφό του να του επιτρέψει να περάσει την κορδέλα που απαγόρευε τη διέλευση των οχημάτων.

    Περιγράφει τη συνέχεια:

    «Ξαφνικά, ο οδηγός φώναξε δυνατά στο δόκιμο αστυφύλακα και ξεκίνησε με το όχημα του παραβιάζοντας την αστυνομική κορδέλα.

    Προσπάθησα με αστυνομικές κινήσεις να τον αποτρέψω να κινηθεί στην συγκεκριμένη οδό καθώς η πομπή του επισήμου ήταν σε απόσταση δευτερολέπτων.

    Περνάει κάθετα την Βασ. Σοφίας κι έρχεται κατά πάνω μου. Αφού είδα ότι δεν σταματάει έκανα άμεσα στην άκρη, με αποτέλεσμα ο οδηγός του αυτοκινήτου να με χτυπήσει με το δεξιό του καθρέπτη στο δεξί μου χέρι.

    Του φώναξα έχω την πινακίδα του οχήματος σου και θα σου υποβάλω μήνυση.

    Ο οδηγός με άκουσε, σταμάτησε κατέβηκε από το αμάξι και με απειλητικό τρόπο με πλησίασε προς το μέτωπο και μου είπε, “Τι θες ρε μαλάκα, σας είπα ότι θέλω να περάσω”.

    Του απάντησα, “παραμείνατε στο σημείο, θα καλέσω περιπολικό για να σας υποβάλω μήνυση”…. Ενώ μιλούσα τηλεφωνικά με τον εκφωνητή της Άμεσης Δράσης, ο οδηγός με πλησίασε και μου είπε, “Άντε γαμήσου ρε μαλάκα” και γενικά για τα αστυνομικά μέτρα.

    Δεν μπορώ να πω εάν είχε δόλο να με χτυπήσει, αλλά σίγουρα αν δεν είχα κάνει στην άκρη θα μου είχε προξενήσει μεγαλύτερη σωματική βλάβη. Το σημείο καλύπτεται από κάμερες που είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών.»

    Στη δική του κατάθεση ο αστυνομικός που πρώτος συνομίλησε με τον Στέλιο Διονυσίου περιγράφει:

    «Εξ αρχής, ο οδηγός είχε πρόθεση να παραβιάσει την αστυνομική κορδέλα και να κατευθυνθεί προς την οδό Δορυλαίου. Άμεσα πήγα προς τον οδηγό και του είπα «θα ακολουθήσετε κανονικά τη ροή του δρόμου».

    Μου απάντησε ότι έπρεπε να στρίψει τώρα με το επιχείρημα ότι ήθελε να πάει σε κλινική, καθώς είχε πρόβλημα υγείας.

    Επέμενα. Αυτός ξεκίνησε απότομα, παραβίασε την αστυνομική κορδέλα και κατευθύνθηκε προς την οδό Δορυλαίου και προς το μέρος του συναδέλφου που βρισκόταν στη μέση του δρόμου.  Ξαφνικά άκουσα απότομα φρεναρίσματα.

    Άκουσα τον οδηγό του οχήματος να βρίσκεται σε οξύθυμη κατάσταση και να λέει στον συνάδελφο, “γ@@ω την Π…. σου”, “Άντε και γ@@@ σου, έχω πρόβλημα υγείας, πρέπει να πάω στην κλινική». Του είπα «να μάθετε να σέβεστε” και μου απάντησε με ειρωνικό ύφος, “τι είσαι εσύ;”

    Την εξύβριση του αστυνομικού επιβεβαιώνει στην κατάθεση του ο συνάδελφός του που απάντησε στην κλήση του στο κέντρο της Αμεσης  Δράσης:

    «Ο αστυνομικός μου τηλεφώνησε ταραγμένος και μου είπε ότι χρειάζεται σύντομα ενίσχυση διότι ένας οδηγός με το όχημα του τον χτύπησε, τον απειλούσε και τον εξύβριζε. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας άκουσα ένα άτομο να τον εξυβρίζει λέγοντας, «άντε γαμήσου ρε μαλάκα».

    Ο καταγγέλλων αστυνομικός εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος δεν διαπίστωσε κακώσεις. Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται:

    «Εκ της γενομένης σήμερον κλινικής εξέτασης δεν παρατηρούνται μακροσκοπικώς εμφανείς κακώσεις σώματος. Ετέθη ανάρτηση δεξιού άνω άκρους. Αιτιάται δια άλγος αντίχειρα της δεξιάς άκρας χειρός.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στέλιος Διονυσίου: Ζήτησε συγγνώμη, αλλά επιμένει ότι δεν τραυμάτισε τον αστυνομικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίωξη σε βάρος του Στέλιου Διονυσίου για το επεισόδιο με αστυνομικούς της Τροχαίας-Τι λέει ο ίδιος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο αυτόφωρο ο Στέλιος Διονυσίου: «Μας έβρισε χυδαία» λέει ο αστυνομικός της ΑΔ

     



    ΣΧΟΛΙΑ