ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησαν πέντε ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του Συμβουλίου, με αφορμή την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, εναντίον κουρδικών δυνάμεων.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συγκληθεί εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών αύριο Πέμπτη, ανέφεραν διπλωμάτες. Τα κράτη-μέλη που ζήτησαν τη σύγκληση του Συμβουλίου ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και το Βέλγιο.
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας πέρα από τα 5 μόνιμα μέλη (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία), συμμετέχουν σήμερα η Ακτή Ελεφαντοστού, η Ισημερινή Γουινέα, το Κουβέιτ, η Πολωνία, το Περού, η Νότια Αφρική, η Ινδονησία, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Βέλγιο και η Γερμανία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Ένας συν ένας λόγοι που ο MSCI έχει «αναβαθμίσει» ήδη τις ελληνικές μετοχές και η έξοδος της Jumbo
- Χρηματιστήριο: Πάνω από 600 εκατ. ευρώ καθαρές εισροές, μετά την αναβάθμιση από MSCI, STOXX και FTSE Russell
- MSCΙ: Αναβαθμίζει σε ανεπτυγμένη αγορά την Ελλάδα από τον Μάιο του 2027
- Βουτιά στις τιμές πετρελαίου: Κλείσιμο τριμήνου και άνοιγμα… προσδοκιών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.