• Top Stories

    Oι σεκιουριτάδες έπρεπε να πετάξουν τον Πολάκη έξω από το υπουργείο


    **Ο Πολάκης μας έχει απασχολήσει πολλάκις, πάντα αρνητικά, πάντα επειδή παρακάμπτει και περιφρονεί τους κανόνες. Δεν θα περιγράψω τις πρακτικές του σε μεγάλα θέματα που ήδη γνωρίζετε. Θα σταθώ μόνο σε μια εικόνα που μου προκαλεί αηδία. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας καπνίζει μέσα στο υπουργείο, μπροστά στις κάμερες, καπνίζει κάτω από το λογότυπο τους υπουργείου που είναι αρμόδιο για τον αντικαπνιστικό νόμο. Παρανομεί προκλητικά.

    Δεν ζούσα στην Ελλάδα όταν εξελέγη το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά αλλά μου έχουν περιγράψει την λιγούρα των στελεχών του και αυτήν την υπεροψία της κενότητας, αυτό που ο λαός αποκαλεί «μαγκιά». Είναι επιβαρυντικό να προέρχεται κάποιος από γεωγραφική περιοχή που αποθεώνει την άποψη «θα κάνω ότι γουστάρω». Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι αν θα εμέσω από την αηδία ούτε τα δικά σας συναισθήματα στη θέα της παράβασης του Πολάκη. Το θέμα είναι ότι οι σεκιούριτι του υπουργείου έπρεπε να τον πετάξουν έξω από το κτίριο. Το θέμα είναι ότι θα έπρεπε να υποστεί κυρώσεις. Ποια θα ήταν άραγε τα ανάλογα σε άλλα υπουργεί; Στο περιβάλλοντος ο υπουργός να χτίζει αυθαίρετο, στο Προστασίας Πολίτη ο υπουργός να οδηγεί μεθυσμένος και στο Παιδείας ο υπουργός να υπογράφει με σταυρό αντί για το όνομα, ως αναλφάβητος… (Αυτό το τελευταίο να το εκλάβετε ως υπαινιγμό).

    ** Με έχει πιάσει ένας τεράστιος φόβος μήπως κάποιος βάλει κοριό στην κάμαρά μου και κάποια στιγμή βρεθώ εκτεθειμένος. Δεν το λέω επειδή από καιρού εις καιρόν έρχεται η Ζηνοβία που είναι παντρεμένη αλλά επειδή η Ζηνοβία σε στιγμές έξαρσης λέει «έλα πασά μου, κάνε μου το και το πασά μου», ξέρετε εσείς…. Η κυβέρνηση δεν θέλει τέτοιες προσφωνήσεις και ξεκίνησε δίνοντας οδηγία για τα σχολεία. Ο γονιός δεν πρέπει να προσφωνεί την κόρη «πριγκίπισσα» επειδή κάτι τέτοιο αποπροσανατολίζει ταξικά. Το καταλαβαίνω και το πιστεύω καθώς μετά από τις συναντήσεις μου με τη Ζηνοβία νιώθω πράγματι πασάς κι εκείνη νιώθει γιουσουφάκι, ξέρετε εσείς…

    Δεν το πίστευα ότι μπορεί ένα υπουργείο να δίνει τέτοιες οδηγίες αλλά μπήκα στον κόπο να το ψάξω και είναι κάτι που ισχύει μαζί με άλλες ουρανομήκεις ανοησίες.

    ** Η ελληνική κυβέρνηση μου θυμίζει τον τούρκο πρόεδρο. Μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις αλλά χαρακτηρίζονται από εμμονές που προκύπτουν από το σύνδρομο «εγώ ξέρω καλύτερα από σένα τι είναι σωστό για σένα». Βάζουν σε όλα ηθικό πρόσημα. Η κυβέρνηση έχει ως ηθικό πρόσημο την ταξική πάλη, ο Ερντογάν έχει την μάχη για επικράτηση του ισλάμ. Τελευταία πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση του προέδρου: «Καμία μουσουλμανική οικογένεια δεν πρέπει να εφαρμόζει μεθόδους αντισύλληψης, ούτε να προβαίνει σε οικογενειακό προγραμματισμό. Κανένας δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο του Θεού».

    Πρόκειται για ηγεσίες που νιώθουν την υποχρέωση να παρέμβουν παντού, να ρυθμίσουν τα πάντα, να ορίσουν το σωστό και το λάθος των προσωπικών στιγμών. Προσωπική στιγμή είναι να αποκαλείς την κόρη σου «πριγκίπισσα», προσωπική στιγμή είναι να παίρνεις προφυλάξεις στη διάρκεια της επαφής.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/aftes-ine-i-pente-idisis-pou-prepi-na-xerete-prin-anixoun-i-agores-6/49608

     



    ΣΧΟΛΙΑ