• Πολιτική

    «Όχι» από Βαρουφάκη στα συλλαλητήρια του εθνικιστικού μίσους

    • NewsRoom


    Επίθεση κατά των πολιτικών δυνάμεων που διοργανώνουν τα συλλαλητήρια, εξαπολύει με ανακοίνωσή του το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, DiΕΜ25, σημειώνοντας ότι «τη στιγμή που η χώρα ερημοποιείται και η περιοχή αποσταθεροποιείται, συλλαλητήρια από μια άλλη εποχή, με «Ζήτω ο Στρατός» και ύβρεις για γειτονικούς λαούς, αποτελούν ντροπή αλλά και απειλή για την πατρίδα μας«.

    Αναλυτικά:

    Οι πολιτικές δυνάμεις που διοργανώνουν τα συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό» ήταν εκείνες που σφύριζαν αδιάφορα όταν η Ελλάδα έχανε την ανεξαρτησία της το 2010, έλεγαν τα «Ναι σε όλα» στο Κοινοβούλιο, βροντοφώναζαν «Βάστα Γερούν» το 2015 και νομιμοποιούν με κάθε τρόπο τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού.

    Την ώρα λοιπόν που η ολιγαρχία μονιμοποιεί τη χρεοδουλοπαροικία του ελληνικού λαού και (στο όνομα της δήθεν εξόδου από τα Μνημόνια) εγγυάται τη διαδικασία ερημοποίησης της Ελλάδας, η αναζωπύρωση του «Μακεδονικού» είναι το τελευταίο που χρειάζεται η πατρίδα.
    Το DiEM25 Ελλάδας, ως διεθνιστικό, πανευρωπαϊκό και πατριωτικό κίνημα, πρεσβεύει το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό όλων των Ευρωπαίων ενώ εναντιώνεται σε όλα τα είδη αλυτρωτισμού και επεκτατισμού επί ευρωπαϊκού εδάφους.

    Ως DiEM25 αγκαλιάζουμε όλους τους δημοκράτες που νιώθουν ταπεινωμένοι και ανήσυχοι από την πολύχρονη απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.

    Αυτή τη στιγμή όμως που η χώρα ερημοποιείται και η περιοχή αποσταθεροποιείται, συλλαλητήρια από μια άλλη εποχή, με «Ζήτω ο Στρατός» και ύβρεις για γειτονικούς λαούς, αποτελούν ντροπή αλλά και απειλή για την πατρίδα μας.

    Γιάνης Βαρουφάκης
    Γιάνης Βαρουφάκης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτες απειλές από πρωτοπαλίκαρο του Ερντογάν: «Θα σπάσουμε τα πόδια όποιου Έλληνα ανέβει στα Ίμια» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ο Κοστέλο «προσγειώνει» την κυβέρνηση: Πρόσθετα μέτρα και εποπτεία στην Ελλάδα για άλλα 10 χρόνια

     ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Και δεύτερο μήνυμα από τον Ρουβίκωνα: Τι δεν καταλαβαίνετε;



    ΣΧΟΛΙΑ