• Πολιτική

    ΟΑΣΑ: Εκτυπώνονται 11 εκατ. πλαστικές κάρτες – Τι γίνεται με τους άνεργους, όλες οι λεπτομέρειες


    Έντεκα εκατομμύρια πλαστικές κάρτες ετοιμάζεται να τυπώσει ο ΟΑΣΑ για να ξεκινήσει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από την αρχή του νέου έτους σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

    Όσοι κατέχουν κάρτα απεριορίστων διαδρομών (μηνιαίες, ετήσιες, κ.λπ.), καθώς και οι χρήστες ειδικών κατηγοριών στα μέσα μαζικής μεταφοράς (άνθρωποι με αναπηρία, άνεργοι, στρατιωτικοί, κ.λπ.), από το 2017 θα προμηθευτούν νέες μαγνητικές κάρτες.

    Επίσης, αναμένεται και η παραγωγή άλλων 10.000.000 καρτών που στην ουσία θα είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Πρόκειται για κάρτες που έχουν τη δυνατότητα επαναφόρτισης, σε χώρους του ΟΑΣΑ, είτε σε περίπου 1.500 περίπτερα τα οποία θα προμηθεύσει ο οργανισμός με ειδικές συσκευές. Εκτός από τις δύο κατηγορίες καρτών θα υπάρχει και μια μορφή χάρτινου εισιτηρίου με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν μία έως δέκα διαδρομές στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λεκανοπεδίου.

    Οι επιβάτες θα επικυρώνουν την κάρτα τους με τη χρήση τερματικής συσκευής που θα είναι εγκατεστημένη εντός του οχήματος στην περίπτωση των οδικών μέσων (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ), ενώ στην περίπτωση των σιδηροδρομικών μέσων (μετρό, αστικός και προαστιακός σιδηρόδρομος) η επικύρωση θα γίνεται στις πύλες εισόδου και εξόδου. Δηλαδή κάποιος δεν θα μπορεί να περάσει από τη μπάρα εξόδου αν το σύστημα δε «διαβάσει» το ηλεκτρονικό εισιτήριο ώστε να διαπιστώσει πως έχει πληρώσει το κόμιστρο ή την ηλεκτρονική «κάρτα απεριορίστων» που επιβεβαιώνει πως έχει το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης.

    Στόχος του ΟΑΣΑ είναι να περιοριστούν οι λαθρεπιβάτες εξαιτίας των οποίων ο οργανισμός υπολογίζεται πως χάνει ετησίως περί τα 100.000.000 ευρώ. Επιπλέον, θα περιοριστεί η δράση κυκλωμάτων εντός και εκτός οργανισμού που τα τελευταία χρόνια αποκόμισαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω της διακίνησης πλατών εισιτηρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με άδεια χέρια φεύγουν οι Θεσμοί από την Αθήνα-Αδιέξοδο στα εργασιακά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαπραγμάτευση: Έρχονται 7.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί το 2017-Με ποιο τρόπο θα γίνονται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κωστής Στεφανόπουλος: Σήμερα η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας



    ΣΧΟΛΙΑ