• Πολιτική

    O Ζουράρις δεν έχει… ιδέα αν είναι ακόμη στους ΑΝΕΛ!

    • NewsRoom
    zouraris


    Με τον δικό του, ιδιαίτερο, τρόπο απάντησε ο Κώστας Ζουράρις εάν η παραίτησή του αφορά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. Στην ερώτηση εάν θα παραμείνει βουλευτής, απάντησε με αρχαία ελληνικά λέγοντας ουσιαστικά ότι το μέλλον είναι αβέβαιο, όμως στην ερώτηση εάν παραμένει στην Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ο Κώστας Ζουράρις απάντησε… πως δεν ξέρει.

    Δεν έχω ιδέα, είπε μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 ο κ. Ζουράρις, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί.

    Αναφερόμενος στις δηλώσεις του, τόνισε ότι «δεν είχε προσβλητικό χαρακτήρα αυτό που είπα, ήταν έναν ανέκδοτο και παιδεία’».

    «Ήταν τεχνικό λάθος. Είχα βγάλει τα ακουστικά και αυτό το Αρειανό το είπα στο πλαίσιο ενός ανεκδότου. Ήταν αριστοφανικό, βγαίνει από την μεγάλη παράδοση του Αριστοφάνη. Ένα ανέκδοτο δεν καταφέρεται ποτέ εναντίον κανενός. Αν δεις τα πανέξυπνα που καταφέρονται εναντίον του ΠΑΟΚ, θα το δεις» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

    Σε ερώτηση αν επιτρέπεται να μιλά έτσι ένας υπουργός απάντησε ότι : «Πλήρως επιτρέπεται ένας υπουργός να μιλάει με αυτόν τον τρόπο. Παιδεία και Αριστοφανικό αριστουργηματικό ανέκδοτο είναι το ”βουντού βουντού” που είπα».

    Πρόσθεσε, επίσης: «Από βρέφος, οι τέσσερις καλύτεροι μου φίλοι είναι Αρειανοί. Ο,τι είναι σάτιρα και σκώμμα είναι πάντοτε μια φραστική εκδήλωση του αδύνατου προς τον ισχυρόν. Η οικογένειά μου είναι αριστεροί διωκόμενοι και τα καταλαβαίνω αυτό. Δεν είχε προσβλητικό χαρακτήρα αυτό που είπα. Στη σάτιρα δεν υπάρχει προσωπικός καταλογισμός»

    Ερωτηθείς αν παραιτήθηκε ή τον εξώθησαν σε παραίτηση απάντησε: «Τον Ζουράρι δεν μπορείς να του υποδείξεις παραίτηση, έφευγα πάντοτε».

    Παράλληλα, ο ίδιος μίλησε για την συνομιλία του με τον Π. Καμμένο πριν την παραίτηση: «Είναι ανάστατη η Ελλάδα από όσα είπες» μου είπε ο Πάνος Καμμένος. Φρόντισε να τα μαζέψεις κάπως. Και του λέω ”πάρα πολύ απλό, παραιτούμαι”.

    Επιπρόσθετα, ο κ. Ζουράρις αποκάλυψε ότι ήταν υπό παραίτηση από τις 8 Ιανουαρίου, καθώς είχε προκύψει ένα θέμα με τις διορθώσεις στα σχολικά βιβλία: «Είχα πει ο ίδιος ”θα παραιτηθώ”, έπρεπε να μας στείλουν τις διορθώσεις για τους Τσάμηδες και τους χάρτες, που δεν τις είχαν στείλει. Είπα ”παραιτούμαι δεν πηγαίνω να υπογράψω”. Πέσαν όλοι πάνω μου. Δυστυχώς δεν επέμεινα. Λέω ”άντε θα πάω”. Μου είπαν ”θα βάλεις” αστερίσκους. Λέω ότι ”η Ελλάδα θα είναι πάλι ο χρήσιμος ηλίθιος με τους αστερίσκους”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σάλος με τις προκλητικές δηλώσεις Ζουράρι – Ή να του βάλουν μυαλό ή να φύγει από την κυβέρνηση λέει ο Δ.Καμμένος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το παρασκήνιο της παραίτησης Ζουράρι – Το τηλεφώνημα Καμμένου και η επιστολή



    ΣΧΟΛΙΑ