• Πολιτική

    O ΣΥΡΙΖΑ ξεσπαθώνει μετά την αποκάλυψη για Σκλαβούνη: ΝΔ το κόμμα των offshore και της φοροδιαφυγής

    • NewsRoom


    Ξεσπάθωσε κατά της Νέας Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη για την έρευνα στο σπίτι του Χρήστου Σκλαβούνη, ο οποίος το 2013 είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Κουμουνδούρου δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε τον κ. Σκλαβούνη στην ομάδα των  εμπειρογνωμόνων, δίνοντάς του το χρίσμα του υπεύθυνου για τον τομέα ανάπτυξης.

    Επικαλούμενη μάλιστα τις προηγούμενες περιπτώσεις των κ.κ. Παπασταύρου και Χαρδούβελη, χαρακτηρίζει τη ΝΔ, με αφορμή τη νέα αποκάλυψη για τον Χρήστο Σκλαβούνη, ως κόμμα των offshore, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής.

    Mακάρι βέβαια η Κουμουνδούρου να είχε τα ίδια αντανακλαστικά και όταν η κυβέρνηση προσπαθούσε να περάσει στα μουλωχτά τη σκανδαλώδη  διάταξη για τις βουλευτικές και υπουργικές offshore, αλλά και για την κωλοτούμπα (μετά το μπαράζ αντιδράσεων που ξεσήκωσε) με την κατάθεση της περίφημης τροπολογίας με την οποία επιβάλλεται καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό. Γιατί μπορεί στο Μαξίμου να είπαν “τέλος καλό, όλα καλά” με την κατάθεση και δημοσίευση της τροπολογίας, αλλά τα ερωτήματα έμειναν να αιωρούνται…

    Γιατί όπως έχει γράψει και ο Γιώργος Δημητρομανωλάκης στο mononews.gr , με την τροπολογία που κατατέθηκε πιθανόν να ξεχάστηκαν οι αντιδράσεις, όμως δύσκολα θα ξεχάσουν οι πολίτες ότι η «κυβέρνηση της Αριστεράς» επιχείρησε να νομιμοποιήσει τις δραστηριότητες υπουργών που σχετίζονται με offshore εταιρείες. Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που «κατάφερε» η κυβέρνηση με τη σκανδαλώδη διάταξή της (και κατόπιν τη μεγαλειώδη «κωλοτούμπα» της) ήταν να επιδεινώσει έτι περαιτέρω την αρνητική εικόνα που έχουν οι πολίτες για τους Έλληνες πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα.

     

    Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η UBS ελέγχεται ως ύποπτη για εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες είχαν περιέλθει στα χέρια των ελληνικών αρχών ήδη από το 2012, αφήνοντας έτσι σαφή αιχμή για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά (ή μάλλον για όσα δεν έκανε) επί του θέματος. Υπενθυμίζει επίσης ότι το 2013, ο Χρήστος  Σκλαβούνης, πρώην διευθυντής της στην Ελλάδα, αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά τοποθετούμενος στην προεδρία του ΤΧΣ. Σαν να μην έφτανε αυτό, αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση,  ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, τοποθέτησε τονκ. Σκλαβούνη τον περασμένο Φεβρουάριο στην ομάδα των  εμπειρογνωμόνων της, δίνοντάς του μάλιστα το χρίσμα του υπεύθυνου για τον τομέα ανάπτυξης (http://nd.gr/sites/default/files/attachments/epikefalis-thematikon.pdf).

    Τρανή απόδειξη ότι για τη Ν.Δ. η ανάδειξη σε θέση ευθύνης προϋποθέτει βιογραφικό εμπλοκής σε υποθέσεις  διαφθοράς. Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. είναι έκθετοι για μια ακόμα φορά για τις αμαρτωλές τους σχέσεις με ένα σάπιο σύστημα διαπλοκής και οφείλουν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό, καταλήγει το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την έρευνα των εισαγγελικών αρχών στο σπίτι του κ. Σκλαβούνη.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/efodos-ton-isangelikon-archon-sto-spiti-tou-christou-sklavouni-ti-kataschesan-astinomiki/62191



    ΣΧΟΛΙΑ