Πολιτική

Μητσοτάκης στο Ελληνικό: Τραβάμε μια γραμμή με το χθες, ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο -Κυψέλη ανάπτυξης ο χώρος

  • NewsRoom

Ο πρωθυπουργός στο Ελληνικό


Το έργο του Ελληνικού θα συμβολίζει την νέα Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας το πρωί της Παρασκευής από τον χώρο του παλαιού αεροδρομίου, όπου βρέθηκε με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών.

Φορώντας το ειδικό κίτρινο γιλέκο και το προστατευτικό κράνος, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τις μπουλντόζες να κατεδαφίζουν ένα από τα παλαιά κτήρια.

«Όλο το κυβερνητικό επιτελείο εργάστηκε με επιμονή για να φτάσουμε εδώ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκανε ειδική μνεία στους Άδωνη Γεωργιάδη, Χρήστο Σταϊκούρα και Λίνα Μενδώνη.

Τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον, είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας την σπουδαιότητα του έργου ειδικά για τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται σε μια δύσκολη εποχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Λίνα Μενδώνη στον χώρο του Ελληνικού (ΑΠΕ)
Χαμόγελα για την έναρξη του εμβληματικού έργου (ΑΠΕ)

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια συμβολική μέρα. Γκρεμίζοντας τα παλιά άχρηστα κτίρια του παλιού αεροδρομίου, βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο, θα δημιουργηθεί σε αυτόν τον -για 19 χρόνια εγκαταλελειμμένο- χώρο» τόνισε.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, 2.500 στρέμματα, αλλά ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης. Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως πιστεύω ότι όλοι την οραματιζόμαστε, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το «παρών» στην τελετή έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, που έφτασε από νωρίς στο Ελληνικό.

Από τις εργασίες κατεδάφισης στο Ελληνικό (ΑΠΕ)
Από τις εργασίες κατεδάφισης στο Ελληνικό (ΑΠΕ)

Οι πρώτες εργασίες κατεδάφισης είχαν ξεκινήσει από την Τετάρτη.

Όπως σημείωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά από 20 χρόνια επιτέλους μπήκαν μπουλντόζες για να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Το έργο:

  • Αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής και της Χώρας μας.
  • Περιλαμβάνει, με δαπάνες του επενδυτή, όλα τα αναγκαία δίκτυα υποδομής όπως, οδοποιίας, 50 χλμ πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, τραμ, και λοιπών δικτύων.
  • Δημιουργεί ένα τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων, με πολλαπλές δραστηριότητες και μια ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης 1 χλμ.
  • Αγγίζει το ποσό των 8 δις. Ευρώ.
  • Δημιουργεί 12.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 70.000 θέσεις εργασίας στη φάση της ανάπτυξής του.

Πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο και την όψη του λεκανοπεδίου της Αττικής, σημείωσε ο κ. Πέτσας.

 


ΣΧΟΛΙΑ