• Business

    Τι δήλωσαν οι δήμαρχοι Ελληνικού Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου για την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Οι πρώτες κατεδαφίσεις στο Ελληνικό


    Με θερμά λόγια καλωσορίζουν την επένδυση στο Ελληνικό και οι τρεις δήμαρχοι στους οποίους ανήκει η έκταση του πρώην αεροδρομίου αν και υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα που αφορούν τους δήμους τους.

    Το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων ανήκει στο δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης με τον δήμαρχο, Γιάννη Κωνσταντάτο, να χαρακτηρίζει χθες τις πρώτες κατεδαφίσεις ως ένα «ελπιδοφόρο μήνυμα», αλλά ταυτόχρονα να αναφέρεται και σε ανοιχτά ζητήματα, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης:

    «Η έναρξη των εργασιών με τις πρώτες κατεδαφίσεις στο Ελληνικό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για την τοπική κοινωνία. Για τον Δήμο δε Ελληνικού – Αργυρούπολης, είναι το ξεκίνημα μια νέας μέρας, γιατί μιλάμε για την δημιουργία μιας καινούργιας συνοικίας στον Δήμο Ελληνικού, αφού αφορά την ανάπλαση αστικά της περιοχής, την επέκταση ουσιαστικά της πόλης του Ελληνικού.

    Περιμένουμε λύσεις σε όλα τα ζητήματα που έχουμε θέσει και είναι ακόμα ανοιχτά στο τραπέζι του διαλόγου, με αισιοδοξία, με διάλογο και πάνω απ’ όλα με συνεργασία. Διότι η επένδυση είναι καλοδεχούμενη αλλά και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας είναι στην πρώτη μας προτεραιότητα.»

    Σε κοινή δήλωση προέβησαν οι δήμαρχοι Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου:

    «Καλωσορίζουμε την έναρξη των εργασιών στην έκταση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου του Ελληνικού και τον Άγιο Κοσμά. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των Δήμων μας, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ολόκληρης της χώρας και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, τόσο κατά την κατασκευή, όσο και κατά τη λειτουργία του.

    Ελπίζουμε οι εργασίες να προχωρήσουν με τον γρηγορότερο δυνατό ρυθμό, προς όφελος της συνολικής ανάπτυξης της νότιας Αττικής. Οι δήμοι Αλίμου και Γλυφάδας θα στηρίξουν με κάθε πρόσφορο μέσο την υλοποίηση της μεγάλης αυτής επένδυσης, με διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας και πνεύμα γόνιμο και εποικοδομητικό.»

    Σύμφωνα με τους χάρτες του Κτηματολογίου ΑΕ και της Ελληνικό Α.Ε., το σύνολο της έκτασης των 6.205.677 τ.μ. στην οποία θα πραγματοποιηθεί η επένδυση, χωρoταξικά και διοικητικά έχει ως εξής:

    Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολη, 87,7% (5.434.119 τ.μ.)

    Δήμος Αλίμου, 4,2% (258.114 τ.μ.)

    Δήμος Γλυφάδας, 8,1% (513.444 τ.μ.)



    ΣΧΟΛΙΑ