• Πολιτική

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης βλέπει πρόωρες εκλογές – «Θα γίνουμε και κυβέρνηση»

    • NewsRoom
    ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης

    O πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης


    Για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καθώς και για τις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις, μίλησε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) Νίκος Ανδρουλάκης.

    Σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την στήριξη του κόμματος του στην Κυβέρνηση για την αποστολή αμυντικού υλικού στο Κίεβο, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι μια χώρα που έχει υποστεί ανάλογη συμπεριφορά στο παρελθόν με τα γεγονότα της Κύπρου, δεν μπορεί να μην πάρει θέση. Είμαστε φίλοι του ρωσικού λαού, με μακρά ιστορία, αλλά ο Πούτιν έχει πάρει αποφάσεις που τις καταδικάζουμε, σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Ant1.

    Υπέρ της αποστολής αμυντικού υλικού στην Ουκρανία

    «Από την στιγμή που 18 κράτη έχουν στείλει όπλα, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην στείλει και η χώρα μας εξοπλισμό στην Ουκρανία», λέγοντας πως θα πρέπει όλοι να είναι ειλικρινείς και στρέφοντας τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «την ώρα του σκληρού εμφυλίου στην Υεμένη, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος διαπραγματεύονταν την αποστολή βαρέως οπλισμού στην Σαουδική Αραβία και μάλιστα με επίσημο τρόπο. Το καλοκαίρι που υπήρχε ψήφισμα για να καταδικάσει η Ευρωβουλή την συγκέντρωση ρωσικού στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία, ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε».

    Προσέθεσε πως «εμείς αξιακά, όπου υπάρχει καταπάτηση κράτους δικαίου και διεθνούς δικαίου και παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, είμαστε απέναντι. Ο Πούτιν δείχνει αναθεωρητική αντίληψη για τα θέματα της περιοχής, βασιζόμενος σε ένα παρελθόν. Τα ίδια λέει και ο Ερντογάν. Αν είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε αλληλεγγύη κάποια στιγμή, πρέπει και να δίνουμε αλληλεγγύη».

    Απέφυγε να σχολιάσει ευθέως την αναφορά στην Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα, της ιστορικής ρήσης του Ανδρέα Παπανδρέου «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», λέγοντας πάντως πως «προφανέστατα η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Η Ελλάδα δεν «ανήκει» στην Δύση, είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ.

    Για την Κύπρο, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως «δεν έχουν όλα τα κόμματα την ίδια ευθύνη για την Κύπρο. Το ΠΑΣΟΚ έβαλε την Κύπρο στην ΕΕ και θωράκισε τα εθνικά συμφέροντα το 2004 ήταν το ΠΑΣΟΚ, προστατεύοντας την Κύπρο από τον Ερντογάν. Πήραμε πρωτοβουλίες με εθνικό περιεχόμενο, προσπαθώντας βάσει αυτών και να λύσουμε το Κυπριακό και μάλιστα όταν άλλες δυνάμεις στην Ελλάδα, δεν το ήθελαν».

    Ότι συμβαίνει απέναντι στον Πούτιν, πρέπει να ισχύει και για τον Ερντογάν

    «Βεβαίως πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες, για να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί και όλες οι χώρες πως πρέπει ό,τι συμβαίνει απέναντι στον κ. Πούτιν, πρέπει να συμβαίνει και στον αναθεωρητή  Ερντογάν. Είναι αναθεωρητική δύναμη που προκαλεί αναστάτωση και αταξία στην ευρύτερη περιοχή», συμπλήρωσε, αναφέροντας ακόμη «όμως και οι ΗΠΑ από το 1990 και μετά έχουν καταπατήσει το διεθνές δίκαιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ευθύνες άλλων χωρών σε άλλες περιοχές του κόσμου, την στάση των οποίων πληρώσαμε, όπως στην “αραβική άνοιξη”».

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Θα κατασκευάσουμε και δεύτερο τερματικό σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη

    Ανδρουλάκης: Συλλυπητήρια στις οικογένειες των Ελλήνων που σκοτώθηκαν- Βάρβαρη η εισβολή της Ρωσίας

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Η σκέψη μας στον ουκρανικό λαό



    ΣΧΟΛΙΑ